DENİZLİLİ ressam Gürcan Ekici, sergi açılışı öncesi taşınma sırasında kaybolan üç yağlı boya tablosunu arıyor. Kendi çocukluk dönemini anlattığı köy konulu temalı üç yağlı boya tablosunun çalındığını düşündüğünü belirten Ekici, herhangi bir yerde gören sanat dostlarının kendisini haberdar etmesini istedi.
Devlet memurluğundan emekli olduktan sonra kendi atölyesini kurarak resim çalışmaları yapan Denizlili ressam Gürcan Ekici, geçen 3 Şubat’ta Çamlık’ta resim sergisi açtı. Sergi öncesi tablolarını evinden atölyesine, oradan da sergi salonuna taşıdı. Bu arada bazı tabloların da çerçeveleri yenilendi. Bir arkadaşıyla birlikte tabloları sergi salonuna taşıyan Ekici, sergi günü, 60 x 80 santimetre ebatlarındaki üç yağlı boya tablosunun olmadığını fark etti. Atölyesini, evini ve sergi salonunu dikkatli bir şekilde yeniden kontrol eden Ekici, tabloları bulamadı. Sergide, kayıp olan köy düğünü, tavukları besleyen köylü kadın ve salça yapan köy kadınlarının resmedildiği üç yağlı boya tablosuna yer verilemedi. Ekici, sosyal medya üzerinden Denizli’deki sanat sevenlere ve resimle ilgilenenlere üç tablosunun görülmesi halinde kendisine haber verilmesini istedi.
Üç tablosunun çalındığını düşündüğünü söyleyen Ekici, "Bu tabloların benim için manevi değeri çok büyük. O tablolarda emeğim ve duygularım var. Tablolarımı görenlerin yada bilgi sahibi olanların haber vermesini rica ediyorum. Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum" diye konuştu.