KÜTAHYA’nın Simav ilçesinde yaşayan emekli Ahmet Turan, resim yapma hobisini mesleği haline getirdi.
Bursa’da çalıştığı bir otomobil atölyesinden emekli olduktan sonra yerleştiği memleketi Simav’da yaklaşık 2 yıldır hobi olarak resim yapmaya başlayan Ahmet Turan (47), Sırapayam Mahallesi’ndeki evini atölyeye çevirdi. Yaklaşık 20 kuru kalem ve sulu boya resimlerini satarak aile bütçesine katkı sağlayan 2 çocuk babası Turan, evinin duvarlarına astığı eserleriyle komşularının da ilgi odağı oldu.
Gününün büyük bir bölümünü evinde resim yaparak geçiren ressam Turan’ın en büyük yardımcısı eşi Şengül Turan (45), “Eşimin çizdiği resimler benim de çok hoşuma gidiyor. Ona çalışmalarında gün içerisinde yaptığım ikramlarla destek veriyorum. Zaman zaman komşularımı da çay partilerine davet ederek eşime moral vermeye çalışıyorum. Odalarımızın duvarlarını süsleyen eserleriyle övünüyorum” dedi. Simavlı ressam Ahmet Turan’ın komşusu öğretmen Mustafa Şahinkaya (41), çoğu emekli gibi yaşamını kahvehane köşelerinde geçirmeyen komşusuyla övünerek çevresindekilere örnek olduğunu dile getirdi.
BARACK OBAMA’NIN RESMİNİ YAPTI
Çanakkale Savaşları'nı konu alan kuru kalem çalışması eserini 18 Mart 2014’te Çanakkale’de düzenlenecek yarışma için hazırladığını ifade eden Simavlı ressam Ahmet Turan, ABD Başkanı Barack Obama’nın resmini de kendisine hediye etmek istediğini söyledi.
Simav Belediyesi veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün daha sağlıklı bir ortamda çalışma olanağı sağlaması halinde daha fazla üreteceğini kaydeden Turan, bu sanatı öğretecek yeni ressamlar da yetiştirebileceğini vurguladı. Turan, “Hobi olarak başladığım merakım şimdi mesleğim oldu. Ömrüm yettiğince resim yapmak istiyorum. Eserlerimin bir kısmını Balıkesir’e, bir kısmını İstanbul’a sattım. Bir kısmı da şimdilik odalarımın duvarlarını süslüyor. Fırsat verildiği takdirde yaptığım eserlerimi Simav’da sergilemek ve vatandaşların beğenisine sunmak istiyorum” diye konuştu.