İSTANBUL'daki Özel Tarabya İngiliz Okulu öğrencileri, Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi Yelkesen Köyü İlkokulu öğrencilerinin resim çizerek anlattığı yeni yıl dileklerini gerçekleştirdi. Okulun öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan grup, İstanbul'dan köye giderek beraberlerinde getirdikleri giysi ve kitapları öğrencilere dağıttı. Yelkesen İlkokulu'ndaki öğrencilere öğretmenleri, yeni yılda ne gibi dilekleri olduğunu sordu ve bunu resim yaparak anlatmalarını istedi. Üç derslikten oluşan okulda 60 öğrencinin resimli hayalleri Tarabya İngiliz Okullarına ulaştırıldı. Mektup şeklindeki resimli dilekler İstanbul'daki okulun 'Dilekler gerçek oluyor' projesi kapsamında dikilen yapay yılbaşı ağacına iliştirildi. Tarabya İngiliz Okulunda okuyan öğrenciler de Yelkesen Köyü'ndeki öğrencilerden gelen bu resimli dilekleri karşıladı.
Özel Tarabya İngiliz Okulu Müdürü Haluk Koçak, Okul Aile Birliği Başkanı Seda Çalıkkocaoğlu, Proje Koordinatörü Ayşegül Gökmener, Kurumsal İletişim Sorumlusu Harutyun Arto Davulciyan ile öğrencileri temsilen Berke Subaşı, Ecem Buse Erdemiz, Marcel Vrolijk önceki gün İstanbul'dan uçakla Ağrı'ya, oradan da karayolu ile Eleşkirt üzerinden Yelkesen Köyü'ne gitti. 3'ü öğrenci 7 kişilik heyet, köydeki tüm öğrencilere kışlık mont, bot, eldiven, kitap, oyuncak dağıttı.
'ŞARKI ŞÖYLEYEREK KARŞILIK VERDİLER'
Proje Koordinatörü Ayşegül Gökmener, Tarabya İngiliz Okulu'ndaki öğrenci velilerinin  yardımseverliği sayesinde Yelkesen Köyü'ndeki çocukların hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Hayallerini süsleyen oyuncak ya da bebeklere kavuşmakla kalmadıklarını tamamına ölçüleri alınarak ayakkabı, mont, eldiven ve bere yardımı yapıldığını belirten Gökmener, "Hayallerini resimle anlatan öğrenciler hediyeleri görünce çok sevindi ve duygulandı. Hatta bazıları sevinçten gözyaşını tutamadı. O çocuklar, 'Bir el uzanır bana sınırların ardında / Büyümeli sevdamız, kardeşlik toprağında / Ver elini ver bana' isimli şarkıyı hep birlikte söyleyerek karşılık verdiler" diye konuştu.
'GÖZLERİNDEKİ MUTLULUĞU UNUTMAYACAĞIZ'
Özel Tarabya Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Koçak da, "Yelkesen İlkokulu öğrencileri hayalini kurdukları, televizyonda görüp sahip olamadıkları, ailelerinden isteyemedikleri dileklerini olağanüstü yaratıcı resim yetenekleriyle çizip bize gönderdiler. Örneğin Berivan Çelik (7) bilgisayara, Berfin Öztürk (11) Barbi bebeğe, Baran Çelik (11) uzaktan kumandalı arabaya kavuştu. Çocukların yüzündeki, gözlerindeki sevinç ve mutluluğu hiç unutmayacağız" dedi.