Hakan AYTAŞ/ KÖLN,(Almanya),() - ALMANYA'nın Köln kentinde, 15 Mart'ta Ren Nehri'nde boğulmak üzere olan 2 kız çocuğunu kurtardıktan sonra nehirde kaybolan Ali Kurt'un cesedinin bulunduğu öne sürüldü.
Kurtarma ekipleri 3 çocuk babası Ali Kurt'a ait olduğu sanılan cesedi, Köln'de nehre girdiği yerden 100 kilometre ileride Wesel kenti yakınlarında buldu. Köln polisi, Kurt ailesini arayarak ölüm haberini verdi. Ancak 13 gündür suda olan ve tanınmayacak hale gelen cesedin Ali Kurt'a ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılacak. Cesedin Ali Kurt'a ait olduğu kesinleştikten sonra, Köln'de yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Ali Kurt'un yaşamından ümidini kesen ailesi bir süredir en azından cesedinin bulunabilmesi için yoğun çaba sarf ediyordu.
ALİ KURT NASIL KAYBOLDU?
Ali Kurt, 15 Mart tarihinde Köln'deki evinde çocuklarıyla otururken Ren Nehri'nden gelen sesleri duydu. Pencereden baktığında 6 ve 10 yaşlarında iki kız çocuğunun nehre düştüğünü gördü. Çocuklarına; 'Nehre çocuklar düşmüş, onları kurtarmaya gidiyorum, hemen geleceğim' diyerek dışarıya koştu. Ayakkabılarını çıkartarak hiç tereddüt etmeden nehre atlayıp, iki çocuğu kurtarmayı başardı. Ancak Kurt, nehirden çıkamadı. Ali Kurt'un kurtardığı çocuklardan 6 yaşındaki Claudette hastanede yaşamını yitirdi. Ali Kurt ise o günden beri yapılan aramalara rağmen bulunamıyor.

HA (BY/RT) (FOTOĞRAFLI)