AYNI zamanda Fenerbahçe Kongre üyesi olan Sakarya  Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas'ın, aralarında siyahi bir gencin de bulunduğu bir grup öğrenci ile çektirdiği fotoğrafı twitter hesabında, 'Musa Sow üniversitemizde' diye espri yaparak paylaşması, Sakarya Üniversitesi'nde günün konusu oldu.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas iki ay önce Sakarya Üniversitesi'nde aralarında bir siyahi gencin de bulunduğu öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Bu fotoğrafı da espri olsun diye 'Musa Sow üniversitemizde' diye Twitter hesabından paylaştı. Ancak Rektör Elmas'ın bu paylaşımı sosyal medyada farklı iddialarla gündeme geldi. Üniversitede öğrenim döneminin sona ermesine az bir süre kala Rektör Elmas'ın, siyahi genci kendisine Musa Sow diye tanıtan bir üniversiteli gence üniversiteden uzaklaştırma cezası verdirttiği iddiaları da yayıldı.
Çevresinde esprili kişiliğiyle tanınan Rektör Prof.Dr. Muzaffer Elmas fotoğrafla ilgili olarak, "Böyle bir şey olması sözkonusu olabilir mi? Ben Fenerbahçe Kongre üyesiyim ve Fenerbahçe'nin tüm maçlarını takip ederim. Musa Sow'u da tanırım. Ben espri olsun diye 'Musa Sow Üniversiemizde' diye yazarak paylaşmıştım. Böyle bir şaka için bir öğrencimizle ilgili soruşturma açılması veya ceza verilmesi kesinlikle sözkonusu değil" dedi.

ZT(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)