Mehmet EZER/HATAY, () - HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, üniversitedeki tüm kadın çalışanlara ve kız öğrencilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kırmızı karanfil dağıttı.
MKÜ Kampusu'nda erkek öğrenciler ve görevlilerin, üniversite personeli kadınlar ile eğitim gören kız öğrencilere kırımızı karanfil dağıtımı sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Bahar havasının yaşandığı kentte kırmızı karanfilleri alan kız öğrenciler de Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'e teşekkür etti. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Rektör Güder, kadınların olmadığı bir dünyadan bahsetmenin bile söz konusu olmadığını söyledi.
Prof. Dr. Güder, "Yeryüzünün en değerli varlıkları, kahramanlar, liderler yetiştiren, fedakar ve cefakar kadınlarımız; toplumun geleceğini şekillendirerek insanlık tarihine en büyük katkıyı sağlamaktadır. Bununla beraber bitmez tükenmez bir sabır, sonsuz sevgi ve emeğin timsali olarak aile içerisinde yüksek, şerefli ve saygın konumuyla toplumsal dinamiklerimizin de temelini oluşturmuştur. Kadına yönelik şiddet olaylarının giderek arttığı bu günlerde böylesine hoş bir uygulamayla kadının bir çiçek kadar nadide, el kaldırılamayacak kadar kutsal varlıklar olduğunu hatırlatmak istedik" dedi.

ME(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)