Buket YETİŞSİN/ DİDİM,(Aydın),() - AYDIN'ın Didim İlçesi açıklarında bulunan Yunanistan'a ait Bulamaç (Farmakosini) Adası'na 'dostluk' için yüzüp Türk bayrağı bırakacağını açıklayan eski milli yüzücü 40 yaşındaki Alper Sunaçoğlu, olası bir kriz yaşanabilceği ihtimali üzerine rota değiştirdi. Sunaçoğlu aynı amaçla yarın (pazartesi) Didim- Bodrum arası yüzeceğini söyledi.
Türkiye'den KKTC'ye, Mersin'den Suriye'ye yüzerek geçen İstanbul Boğazı ile Çanakkale Boğazı arasında da kulaç atan eski milli sporcu Alper Sunaçoğlu, bu kez Türkiye- Yunanistan dostluğu için Bulamaç yani Farmakosini adasına yüzme kararı aldı. 2'inci Koy Plajı'na gelen Sunaçoğlu, bir süre emniyet görevlileriyle görüştü. Didim'den Yunanistan'a ait Bulamaç Adası'na yüzüp Türk Bayrağı bırakmayı hedefleyen Sunaçoğlu, emniyet görevlileriyle yaptığı görüşme sonrası adalardaki hassas durum ve 2'inci bir 'Kardak' krizinin yaşanabilme ihtimali üzerine rotasını değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.
2010 yılında Mersin- Kıbrıs arası 78 kilometrelik mesafeyi 26 saatte yüzerek 'En Hızlı Açık Deniz Yüzme' branşında dünya rekoruna imza atan eski milli sporcu Alper Sunaçoğlu, aynı amaç kapsamında yeni hedefinin Didim- Bodrum arası olduğunu söyledi. Uluslararası bir krize yol açmak istemediğini belirten Sunaçoğlu, "Türk- Yunan dostluğunun pekişmesi ve pürüzlerin kalkması ve farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirmek istedim" dedi. Didim-Bodrum arasında 110 kilometrelik bir mesafeyi yüzerek geçeceğini söyledi.
REKOR İÇİN SPONSOR ARIYOR
Sunaçoğlu ayrıca, Aydın Kuşadası'ndan Atina'ya yüzmek için hazırlık yaptığını da söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yüzme Federasyonu'na başvurarak gerekli izinleri aldığını belirten Alper Sunaçoğlu, bir taraftan hazırlıklarını yaparken bir taraftan da sponsor bulmak için arayışlarını sürdürdüğünü ifade etti. 320 kilometre yüzüp önce Atina'dan karaya çıkacağını, 590 kilometrelik bisiklet parkurunun ardından 50 kilometrelik bir koşu maratonu sonrası Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evde turunu tamamlayacağını belirten Sunaçoğlu, triatlon dalında Guıness rekoru kıracağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI