İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () - TÜRK Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Manisa Şubesi üyesi 20 kişi, 'rehber öğretmen' isminin 'Rehberlik' olarak değiştirilmesine kimlik karmaşası yarattığı iddiasıyla tepki gösterdi. Dernek üyeleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri ile Özel Eğitim Hizmetleri yönetmeliklerinin birleştirmesinin de hata olduğunu söyledi.
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Manisa Şubesi Başkanı Zehra Doğruoğlu, Derneğin Yönetim Kurulu üyeleri ve çeşitli okullarda Rehber Öğretmen olarak görev yapan uzmanlar, bugün Manolya Meydanı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 20 kişilik grup adına açıklamayı Dernek Yönetim Kurulu üyesi Zafer Çimen yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile 'Rehber Öğretmen' isminin 'Rehberlik', Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yönetmeliği ile Özel Eğitim Hizmetleri yönetmeliğinin ise tek bir çatı altında toplanarak 'Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri' olarak değiştirildiğini söyledi.
Türkiye'de Psikolojik Danışma ve Rehberlik Mesleği'nin giderek önem kazandığını söyleyen Zafer Çimen, "Ülkemizde 60 yıllık bir geçmişe sahip olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Mesleği, ülkemizde görünür ve bilinir olduğundan bugüne değin sürekli yükselen bir trend göstermiştir. Üniversitelerimiz, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, öğrencilerini günün koşullarına, ihtiyaç duyulan alanlara uygun yeterlilikte yetiştirme gayreti içinde çalışmaktadırlar. Bundan dolayıdır ki, mezunlarımız ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan ve aranan eleman konumundadırlar" dedi.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik mesleğini yapanların özelliklere okullardaki unvan karmaşasının çözümlenemediğini dile getiren Çimen, "Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Şubat 2014 tarihine kadar mezunlarımızı 'Rehber Öğretmen' unvanı ile istihdam etmekte iken, bu tarihten sonra alan adımızı 'Rehberlik' olarak değiştirmiştir. Okullarda çalışan mezunlarımız, fiili olarak öğretmenlik görevi yapmamalarına rağmen yıllarca rehber öğretmen unvanı ile kimlik karmaşası içinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir" dedi.

İK(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)