ANKARA'nın Mamak İlçesi'ne bağlı eskiden belde olan Kutludüğün Mahallesi'nde yüzyıllardır devam ettiği belirtilen Ramazan'ı uğurlama geleneği bu yıl da yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişi geleneksel tanışma, dayanışma, kaynaşma ziyareti için bir araya gelip, kabir ziyaretinde bulundu.
Ankara'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Mamak'a bağlı Kutludüğün Mahallesi'nde Ramazan'ı uğurlama geleneği yaşatılıyor. Dün Harmanyeri bölgesinde biraraya gelen 3 bin mahalle sakini, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, imamlar eşliğinde Kuran-ı Kerim okudu, dualar edilip, kabir ziyaretlerinde bulunuldu. Ramazan ve Kurban bayramları arifelerinde biraya geldiklerini belirten mahalle sakinlerinden 53 yaşındaki Azem Kaya, şunları söyledi:
"Kutludüğün Mahallesi'nin yüzyıllardır süren bir geleneği olan Ramazan'ı uğurlama ve kabir ziyaretinde tüm mahalle sakinleri olarak belirlenen yerde bir araya geliriz. Müslümanlar için kutsal sayılan Ramazan ve Kurban bayramlarımızı Kuran-ı Kerim'den ayetler okur, dualar eder, kabir ziyaretlerinde bulunuruz. Bu gelenek dedelerimizden bir miras. Bizler de bu geleneği dedelerimizden öğrendiğimiz şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yurt içinde ve dışında yaşayan mahalle sakinlerinin yanı sıra değişik ilçelerden gelen misafirlerimiz de oluyor."

FOTOĞRAFLI