Ali AKSOYER/İSTANBUL,() RAMAZAN ayıyla birlikte oldukça hareketli günler yaşayan Sultanahmet meydanı havadan bir başka güzel. 7’den 70’e her kesimden insanın görmenin mümkün olduğu meydanda insanlar ezan sesini çimlerin üzerinde beklerken, ezanın duyulmasıyla tüm çevre iftar açılıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hareketli günler yaşayan Sultanahmet meydanı her gün binlerce misafirini ağırlıyor. İftar coşkusunu tarihi yarımada yaşamak isteyen İstanbul’lular ile yabancı turistler birlikte her gün tüm meydanı dolduruyor. İftar saatinin yaklaşmasıyla en hareketli saatlerini yaşamaya başlayan meydanda çim alanlar ve belediyenin hazırladığı masalarda mükemmel sofralar kuruluyor.

Güneşin battığı İftar saatinde Sultanahmet Meydanında yaptığımız çekimlerde İstanbul’un güzelliği bir kez daha ortaya çıkıyor. Camii minarelerindeki kandiller ve mahyalardan yayılan ışıkların altında İstanbul’lular her akşam doldurdukları Sulltanahmet meydanından geç saatlere kadar oturup bir sonraki akşam buluşmak üzere randevulaşıp ayrılıyor.

(FOTOĞRAF)