YEŞİL sahalarda 19 yıldan bu yana düdük çalan, Türkiye'nin FIFA kokartlı 8 kadın hakeminden biri olan Seçim Demirel, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şubesi Başkanlığı'na aday oldu. FIFA'nın yeni açıklanan 2014 yılı listesinde de yeralan Seçim Demirel, seçildiği takdirde bu alanda aynı zamanda ilk kadın başkan olacak.
Aynı zamanda İzmit'te Anadolu Atılım Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olan Seçim Demirel, istifa ile boşalan derneğin başkanlığına aday olması için birçok hakem arkadaşının kendisine öneride bulunduğunu söyledi. Demirel, 14 Ocak'ta yapılacak seçimler için de şu ana kadar kendisinden başka aday çıkmadığını anlattı. Demirel, şöyle dedi:
"Derneğimiz olağanüstü genel kurul kararı aldı. Bu karar sonrasında genç bir ekip kurup Kocaeli hakemliğine hizmet etmek için yola çıktık. Ekibi; gerçekten de çalışacak, yetenekli ve toplum içerisinde saygın kişilerden oluşturduk. Hizmet etmek için de adaylığımızı açıkladık. Daha hiçbir kadın hakem dernek başkanı olmamış.  Eğer seçilirsem ilk defa olacak. Şu anda tek aday gözüküyorum. Seçim 14 Ocak tarihinde yapılacak. Tepkiler çok olumlu, yaklaşımlar çok güzel. 'İlk defa bir bayan başkan olacak' ve 'Derneğe bir bayan eli değsin' yaklaşımları var. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili espiriler yapıyor. Bana 'Derneği pembe renge boyamayacaksınız değil mi?' diye espri yapıyorlar. Eğer seçilirsek güzel şeyler planlıyoruz."
Göreve geldikleri takdirde yönetimle birlikte yapmak istediklerini de anlatan Seçim Demirel, sosyal aktivitelerden, hakemlerin haklarının korunmasına, saldırı veya benzer olaylarda hukuk desteği sağlanmasına kadar birçok çalışmalar yapacaklarını da belirterek şöyle devam etti:
"19 yıldır hakemlik yapıyorum. Amatör olarak da görev yapıyorum hem de profesyonel ligde, süper ligde yardımcı hakem kadrosundayım. PTT Ligi'nde yardımcı hakemlik yapıyorum. FIFA kokartlı bayan yardımcı hakem olarak görev alıyorum. 2014 yılında da FIFA listesindeki yerimi korudum. Hakemlerin sıkıntılarını çok iyi biliyorum."
KOCAELİ FUTBOLU
Demirel, bir soru üzerine, şu anda Türkiye 3'üncü Ligi'nde mücadele veren Kocaelispor'un durumunun içinde bulunduğu durumun üzücü olduğunu söyledi. Seçim Demirel, hakem arkadaşlarını izleyebilmek için elinden geldiğince Kocaelispor, Körfez FK ve Gölcükspor'un maçlarını takip ettiğini anlatırken, "Kocaelispor'un durumu  tabii ki üzücü. Keşke Kocaelispor da diğer takımlar da daha yukarlarda olsa. İl olarak düşünürsek, Kocaeli futbolu gelişirse hakemlik de o kadar gelişiyor. Bunlar birbirlerine bağlantılı ve ben de bir hakem olarak futbol takımlarının daha üst liglerde olmasından yanayım. Umarım da yakın tarihlerde daha üstlerde görürüz" diye konuştu.
GENÇ KIZLARA TAVSİYE
Seçim Demirel, hakem olmak isteyen genç kızlara tavsiyelerde bulunurken bunun avantajları da, zorlukları da bulunduğunu söyledi. Demirel, şöyle devam etti:
"Kadın hakem olmak  güzel. Sahalarda çok olumlu tepkiler aldığım zamanlar da oluyor. Olumsuz tepkiler aldığım zamanlar da var. Ciddi bir özveri gerekiyor. Genç kızlara şöyle tavsiye edebilirim. Gerçekten zaman ve vakit harcayabileceklerse ve o erkek camiasında dik durabilceklerse tabiki gelsinler Çünkü çok güzel yanları var. Destek olan da çok eleştiren de. Ben severek yaptım bu işi. Eğer severlerse çok güzel yanları var."