BARTIN Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, Güneydoğu gazisi Hayrettin Gencel, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında protokol tribününde oturduğu en ön sıradan kaldırılıp bir arka sıraya oturtulmak istenmesine tepki gösterdi. Gazi Gencel, madalyasını cebine koyup tören alanını terk etti.
Bartın'da Cumhuriyet Bayramı, Valiliğin önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören alanına gelen Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, protokol tribününde ön sırada isim yazılı olmayan bir koltuğa oturdu. Bartın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Secaattin Aykan, Hayrettin Gencel'in yanına gelerek, bir arka sırada bulunan koltuklara oturmasını istedi. Diğer gazilerin de oturduğu bir arka sıradaki koltuklarda yer olmadığı görülünce Hayrettin Gencel için bir koltuk daha konuldu. Hayrettin Gencel bu duruma sinirlenerek, yakasında bulunan madalyasını çıkartıp cebine koyduktan sonra tören alanını terk etti. Gencel, Kemerköprü Mahallesi'nde bulunan jandarma sosyal tesislerine geçerken, bir süre sonra dernek yöneticileri de töreni terk ederek başkanlarının yanına geldi.
Hayrettin Gencel, kendisine gösterilen tavrın hoşuna gitmediğini belirterek, "Ben ilk olarak protokol tribününde bana ayrılan yere oturdum. Sonra bana Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Secaattin Aykan, 'Oradan kalk buraya otur' dedi. Bu tavrı açıkcası hiç hoşuma gitmedi. Daha sonra ben de sinirlendim. Gazilik madalyamı çıkardım. Çünkü kıymet bilinmediği bir yerde takmanın bir anlamı yok diye düşündüm. Şimdiye kadar ben böyle bir olayla karşılaşmadım. Şimdi farklı yerlere çekmeye çalışacaklar. Ama ben biliyorum niyetlerini, herkesin bayramını şimdiden kutluyorum" dedi.
Bartın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Secaattin Aykan ise "Hayrettin beye yer ayrıldı. Ben oturttum. Her zaman başımızın üzerinde yerleri var. Biz yer ayırdık. Bizzat ben kendim oturttum. Ben bu kadar konuşabileceğim" dedi.