ANTALYA Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV), Antalya protokolunun eşlerini ağırladı.
Vali Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihal Öztürk, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik'in eşi Zeynep Keklik, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer'in eşi Fatma Tuncer, Aksu Kaymakamı Veysel Özgür'ün eşi Elif Özgür, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın eşi Arife Nurcan Gülay'ı, AYÇOV Kreşi'nin minik öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Konuklar sınıfları gezip, çocukların eğitim çalışmalarını izledi, onlarla sohbet etti.
Meltem Mahallesi'ndeki AYÇOV'un yönetim kurulu başkanı Canan Tungar, konuklarına 1984 yılında kurulan vakfın bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Tungar, AYÇOV'un amaçlarına uygun olarak köklü ve uzun vadeli bir program kapsamında 3-6 yaş grubu çocukların eğitimine büyük önem verdiğini belirtti. Antalya Valiliği, ilçe kaymakamlıkları, belediye ve birçok kamu kuruluşundan, hayırsever kişi ve kurumlardan destek aldıklarını belirten Tungar, "Gelişerek büyüyen, nüfusu da hızla artan Antalya, artık bir çocuk cenneti" dedi.
Canan Tungar, çocukların eğitimlerine, sağlıklı gelişimlerine yönelik projeler hazırlayıp, sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle paylaştıklarını da anlattı. Tungar, "Topluma ruh ve beden sağlığı bütünlüğü içinde sevgi dolu saygılı ve inançlı evlatlar yetiştirmek zorundayız. Çünkü bu güzel yurdumuzu onlara emanet edeceğiz. Atatürk devrim ve inkılâpları ışığında, güzel vatanımızı yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızdır" diye konuştu. Konuklar da üzerlerine düşeni yerine getirecekleri sözünü verdi. (FOTOĞRAFLI)