DENİZLİ’de Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nin yapımı tamamlanan spor salonu törenle açıldı. Törende topu eline alıp basket atmaya çalışan protokol üyeleri başarısız oldu. Tek basket atan ise üçüncü atışında Vali Abdülkadir Demir oldu.
Denizli’nin başarılı eğitim kurumlarından biri olan Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nin bahçesine 1 milyon 300 bin lira maliyetle yaptırılan spor salonu törenle hizmete açıldı. Okul Aile Birliği, okulu yaptıran işadamı Mustafa Kaynak ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan spor salonunun açılışına Vali Abdülkadir Demir, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, okulu yaptıran işadamı Mustafa Kaynak, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi ile birlikte Denizli’de 23 okulda spor salonuna ulaştıklarını söyleyen Vali Abdülkadir Demir, çocukların iyi eğitim alması için uygun fiziksel şartları oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Eğitimde devlet ve hayırseverler olarak seferberlik başlattıklarını belirten Demir, “Bu okulumuz da hayırsever Mustafa Kaynak tarafından yapıldı. Onun da desteği ile spor salonu da tamamlanmış oldu. Bu spor salonumuzla birlikte okullarımızda spor salonu sayısı 23’e ulaştı. Denizli’de son yıllarda hayırseveriyle devlet kaynağı ile eğitimdeki derslik ihtiyaçları, spor salonları birliktelik içinde yapılıyor. Sadece bu yıl 85 milyon lira devlet kaynağı ile okullarımız 6- 8 ay gibi kısa zamanda tamamlanıyor. Bir kısmı bitti, bazıları ise bitmek üzere. Yine bu yıl 11 hayırseverimiz ile okul protokolü imzaladık. Eğitime 11 milyon lira destek verdiler. Bu birliktelikle kısa zamanda derslik ve spor salonları açısından istediğimiz düzeye geleceğiz” dedi.
Açılışın ardından okulun iki öğrenci basketbol takımı, dostluk maçı yaptı. Vali Demir ve protokol üyeleri de basket atmayı denedi. Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri üçer atış yaptı. Tek basket atan isim ise üçüncü taşında Vali Abdülkadir Demir oldu. Valiyi attığı basket sonrası öğrenciler alkışladı.