İZMİR'in Tire İlçesi'nde, 50 yaşındaki çiftçi Niyazi Sayran'ın 1 yıl önce silaj makinesine kaptırdığı dirsek hizasından kopan kolunun yerine protez takıldı. Sayran, protez de olsa tekrar koluna kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi.
Yeğenli Köyü, Kocaalan Mevkisi'nde, 3 Ağustos 2013 tarihinde, çiftçi Nihat Sayran'ın mısır tarlasında silaj makinesine kaptırdığı sağ kolu dirsek hizasından koptu. Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sayran'ın kopan kolu parçalandığı ve çok sayıda kırık olduğu için yerine dikilemedi.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Opr. Dr. Gazi Başdoğan, dört ay boyunca farklı operasyon ve tedavilerle Sayran'ın kaybetme riski bulunan kopan kolunun üst bölümünü kurtardı. Başdoğan'ın gayretleri sonucu hayata tutunduğunu belirten Sayran, tedavisinin tamamlanmasını ardından irtibata geçtiği Aydın'daki Tralles Ortez ve Protez firması tarafından ölçüleri alınıp, kendisine özel protez kol yapıldığını söyledi. Protez de olsa koluna kavuşmanın sevincini yaşayan Sayran, "Artık bazı işlerimi rahatlıkla kendim yapabileceğim" dedi.

FOTOĞRAF