İSTANBUL,() AVRUPA Şampiyonluğu, 3 Dünya Şampiyonluğu, bir Kainat Şampiyonluğu bulunan ve ağırlık kaldırmada 2013 Guinness Dünya Rekortmeni, Engelli Vücut Geliştirme Sporcusu Tolga Murat Balıkçı, yine bir ilki başarmanın peşinde. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na dikkat çekmek isteyen Tolga Murat Balıkçı, protez bacağıyla İzmir’den Ankara’ya bisikletle gidecek. Yaklaşık 600 kilometre pedal çevirmeyi planlayan Tolga Murat Balıkçı, “Engelliler İçin Elele platformu ile bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Ankara’da devlet adamlarımıza, engelliler adına yapılan hizmetler için teşekkür edeceğiz ve önerilerde bulunacağız” diye konuştu.

Foça’da yaşayan Tolga Murat Balıkçı’nın (29) sol bacağı 28 Ocak 1998’de, henüz 17 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında koptu. Tolga Murat Balıkçı hayata küsmek yerine daha sıkı sarıldı. Vücut geliştirme sporunda engeli olmayan arkadaşlarının kaldıramadığı ağırlıklarla çalıştı. Ard arda şampiyonluklar aldı, sporun yanı sıra eğitimini de sürdürdü ve Adnan Menderes Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Foça’da Tomuba isimli bir spor salonu açtı ve gençleri spora yönlendirmeye çalıştı.

PEDALLAR ENGELLİLER İÇİN ÇEVRİLECEK

Azmi ile Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da beğenisini kazanan Tolga Murat Balıkçı, kendisine özgü bir proje ile dikkatleri üzerine çekti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın önemini vurgulamak ve kamuoyunun dikkatini engellilerin üzerine çekmek isteyen Tolga Murat Balıkçı, protez bacağıyla pedal çevirmeye hazırlanıyor. 10 Mayıs Cumartesi günü İzmir’den bisikleti ile yola çıkacak olan Tolga Murat Balıkçı, yaklaşık 600 kilometre pedal çevirecek. Ankara’ya bisikleti ile gidecek olan Balıkçı, “Ankara’ya kadar protez bacağımla pedal çevireceğim. 1998 yılından bu yana engelliyim. O günden bu zamana kadar biz engellilerin hayat standartları çok ciddi oranda değişti. Devlet adamlarımıza teşekkür etmek ve önerilerde bulunmak üzere Ankara’ya gidiyoruz. Engelliler haftasının tüm Türkiye’de bilinmesini istiyoruz. Bu nedenle yolumuz uzun ama hevesimiz bu yolu kısaltacak kadar çok. En kısa sürede bu yolu tamamlamak ve Ankara’ya ulaşmak istiyorum” dedi.

(FOTOĞRAF)