Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Balçova İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinde stant kuran bir firma, İngiltere'de özel olarak üretilip pişirilen böcekleri tanıttı. Alışveriş merkezine gelenlere ücretsiz olarak böcekler tattırılırken, ilk kez yiyenler yadırgamadı.
Firma yetkililerinden Ayşe Sav, "Birlikte yaşadığımız haşerelerin aslında protein deposu olduğunu göstermek istedik. Yılda bir kez yalnızca İzmir'de böyle bir tanıtım yapıyoruz. Tepki olur diye korktuk fakat ilgi beklediğimizden çok oldu" diye konuştu.
Balçova İlçesi'ndeki EGS Park alışveriş merkezinde Rentokil firması 'Pestorant' adlı proje kapsamında, bir stand açtı. Stantta, yenilebilir akrepli, çekirgeli ve meyve aromalı şekerler, kremalize edilmiş çekirgeler, çikolatalı böcekler, karıncalı sakız ve şekerlemeler alışveriş merkezine gelenlerin beğenisine sunuldu. İlk kez karşılaştıkları böceklere şaşkınlıkla bakanlar, daha sonra ücretsiz olarak sunulan ikramların tadına baktı. Hayvanlara düşkün olduğunu dile getiren Deniz Pırlant, "Kraker gibi tadı var. Hayvanlara çok düşkün olduğum için garipsemedim. Lezzetli geldi bana" dedi.
Böcekler hakkında bilgi aldıktan sonra tadına bakan Birol Çavdar da "İlk kez tadıyorum, ilginç bir deneyim oldu. Farklı bir tadı var" diye konuştu. Firma yetkililerinden Ayşe Sav şunları şöyledi:
"Birlikte yaşadığımız haşerelerin aslında protein deposu olduğunu göstermek istedik. Yılda bir kez yalnızca İzmir'de böyle bir tanıtım yapıyoruz. Tepki olur diye korktuk fakat ilgi beklediğimizden çok oldu. Bu böcekler İngiltere'de özel olarak üretilip özel soslarla pişiriliyor. Dünyanın birçok noktasında buradaki gibi tanıtım etkinliği düzenlendi. Ücretsiz olarak standımıza gelenlere böceklerden tattırıyoruz. Böceklerden almak isteyenler firmamızın internet sitesinden bizlere ulaşabilir. Şuan ticari bir amaç gütmüyoruz, amacımız yalnızca böcekleri tanıtmak."
Böceklerden tatmak isteyenler alışveriş merkezinde ilginç görüntüler oluşturdu.
Uluslararası bir şirket olan Rentokil 'Haşere Kontrolü' konusunda faliyet gösteriyor. Rentokil haşere kontrolü, yiyecek ve su hijyeni yönetimi, kalite yönetimi danışmanlığı, alanında Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, İzmit, Mugla ve Mustafakemalpasa'da bulunan şubeleriyle hizmet veriyor.

TH(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)