SAĞLIK Bakanlığı tarafından Manisa’ya gönderilen 10 ambulansın teslim töreni, siyasetçilerin katılımıyla erken başlatılınca, Vali Abdurrahman Savaş katılmadı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa’ya gönderilen 10 ambulansının teslim töreni, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde yapıldı. Bir gün önce Manisa Valiliği tarafından, törenin saat 10.00’da düzenleneceği açıklandı. Ancak tören, iddiaya göre, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile AK Partili milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ’ın sabah erken saatlerde farklı programları olması sebebiyle saat 09.30 sıralarında başlatıldı. Tören erken başlayınca Vali Abdurrahman Savaş katılmadı.
Törende İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay ile 112 Acil Komuta Merkezi’nde görevli sağlık personeli hazır bulundu. Törende Vali Savaş’ın oturacağı koltuk boş kaldı.
Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, yaklaşık 2 milyon lira tutarındaki 10 ambulansının gelmesiyle il genelindeki 112 Acil Servis ambulans sayısının 72’ye yükseldiğini söyledi. Kaplan, “İlimizde 30 bin kişiye bir 112 Acil istasyonu düşmektedir. Bakanlığımızın öngördüğü 50 bin kişiye bir istasyon hedefini yakaladık” dedi.
Törende Ak parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi yeni gelen ambulansların anahtarlarını şoförlerini teslim etti.
Törene katılamayan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, muhabirinin sorusu üzerine, "Aynı saate benim başka bir programım vardı. O nedenle ambulans teslim törenine katılamadım” dedi.