Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ANKARA Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öznur Özdoğan, kadınların eş seçiminde huzura önem vermesi gerektiğini belirterek, "Ama biz pek böyle aileler kurmuyoruz. Biz kadınlar erkeklerde illa bir madde arıyoruz. İlla evi olacak erkeklerin" dedi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Dedeman Oteli'nde, 'Kadının eğitimli ve donanımlı olmasının aile kurumuna katkıları' konulu konferans düzenlendi. Konferansta 'Maneviyat ve Kadın' başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Öznur Özdoğan, Kuran'dan ayetler okuyarak kadının toplumdaki yeri hakkında bilgiler verdi. Evliliğin de önemine değinen Prof. Dr. Özdoğan, kadınların eş seçiminde huzura dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Huzurlu bir evlilikte çocuk yetiştirmenin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdoğan, şöyle dedi:
"Allah evlilik kurumu için eş seçiminde 'size eşiniz huzur vermeli' diyor. Bunu ön plana çıkarıyor. Sükun bulmayı ön plana çıkarıyor. Ama biz pek böyle aileler kurmuyoruz. Biz kadınlar erkeklerde ille bir madde istiyoruz. Bir de evlilik programları izliyorum şimdi. Kadınlar sürekli evi olan erkek arıyor. İlle evi olacak erkeklerin. Madde arar olduk. Öte bir boyut var. İnsan 3 boyutlu bir varlık. Bedeniniz, zihniniz ve ruhunuz. Bizim bedenimiz huzur bulacak. Bedensel huzur. Zihniniz huzur bulacak. Zihinsel huzur. Bir de ruhunuz huzur bulacak. Ruhsal huzur. 3 boyutun uyuşması gerekiyor. Çocuklarımızı bu 3 boyutla yetiştirmemiz önemli aile kurumunu oluştururken."

GG(EE/CK) (FOTOĞRAFLI)