RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir dönem görev yapan Prof.Dr. Şaban Şimşek, 'Ak Parti'nin Ölçü ile İmtihanı' kitabının tanıtımını yaptı.    
İstanbul'daki Haydarpaşa Numune Hastanesi Göz Kliniği’nde görevli Prof.Dr. Şimşek,  Rize’de kitabının tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Ulusal gazetelerde yazdığı makaleleri bu makaleleri bir kitapta topladığını belirten Şimşek, 290 sayfa ve 34 makaleden oluşan 'AK Parti'nin Ölçü ile İmtihanı' adlı kitabının fikir harmanından oluştuğunu söyledi. 
KİTABA 'TAYYİP’İN FEDAİSİ' İSMİNİ VERECEKTİM"
Kitabına daha önce 'Tayyip’in Fedaisi' adı vermeyi düşündüğünü anlatan Prof.Dr. Şimşek, Cumhuriyet Savcısı olan bacanağının yürüttüğü soruşturma kapsamında 2004 yılında dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’u ziyaret ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"İstanbul’da aralarında askerlerin de bulunduğu bir arsa yolsuzluğu ile ilgili soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı bacanağım, dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’u Ankara’da ziyaret ederek görüştü. Ben o dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordum. Görüşme sırasında Şener Eruygur, savcı bacanağıma, 'Sayın savcı, biz sizi tanıyoruz. Ailece laik ve çağdaşsınız ama sizin bakanlıkta bir bacanağınız var. Onun için 'Tayyip’in fedaisi' diyorlar. Siz ne diyorsunuz?' diye sormuş. Komutan anlatılan konu ile alakası olmayan bir kişi ile ilgili yaftalayarak bu soruyu sormuş. Üstelik koskoca komutanın başka bir işi yokmuş gibi kurum dışındaki bir bürokratın adını, önü ve arkası ile hafızasında tutarak soruyor. Kitabın adına anlam katan ölçünün komutan tarafından nasıl kaçırıldığına bir örnek. Kitaba o ismi verseydim ilgi çekecekti ama içeriği ile alakası olmadığı için bende ölçüyü kaçıracaktım."