CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Türkiye'de Sünnilere ve Lozan’da azınlıklara tanınan haklar kadar Alevi ve Bektaşilere haklar verilmesini istediklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanımız ve ondan sonrakiler sözde kalmayıp Türk tarihinin doğru bilgi ve belgelere dayalı olarak yeniden yazma dönemlerinin geldiğini düşünüyordur" dedi.
Cem Vakfı Çorlu Şubesi tarafından '1’inci Uluslararası Balkanlarda Alevilik Bektaşilik Sempozyumu' düzenlendi. Silverside oteldeki sempozyuma CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Türk tarihinin yeniden yazılması gerektiğini belirterek, "Bunun yolu da Dersim'in tarihini bilmekten geçiyor. Türkiye'nin barış içerisinde yani kılıcından kan akmayan, tanrı adına deyip Allahu ekber deyip baş kesmeyen, kılıcı tahtadan olan insanların öncülüğünü yaptıkları İslam anlayışının artık yasalar himayesine alınması ve Türk tarihinin yeniden yazılması gerekiyor. Türkiye'de Sünnilere tanınan haklar kadar, Lozan’da azınlıklara tanınan haklar kadar Alevi ve Bektaşilere haklar verilmesini istiyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız ve ondan sonrakiler sözde kalmayıp Türk tarihinin doğru bilgi ve belgelere dayalı olarak yeniden yazma dönemlerinin geldiğini düşünüyordur" dedi.
Prof. Dr. Doğan’ın konuşmasının ardından 2 güren sürecek olan sempozyumda ilk konuşmacı olan Prof. Dr. Levent Kayapınar, 'Bir göç serüveni, Yunanistan’dan Anadolu’ya bir Bektaşi öyküsü' sunumunu yaptı.