Televizyonun hem izleyici, hem reklamveren için en değerli kuşağı prime time (20:00-00:00) arası gibi görünse de, gündüz kuşağı en az prime-time kuşağı kadar değerli… Evde olan herkesin ucundan kıyısından bir yerinden bulaştığı gündüz kuşağı programları internetin hayatımızı da kolaylaştırması ile daha fazla izleme alışkanlıklarımızın içine girdi. Yani gündüz işte olsanız bile akşam eve gelip tekrarını hemen internetten izleyebiliyorsunuz. Durum bu haldeyken gündüz kuşağı programlarının akşamın yüksek bütçeli dizilerine ve yarışmalarına kafa tutması hiç garip değil! Gelin gündüz kuşağını hareketlendiren, izleyiciyi kendine bağlayan beş programı inceleyelim!


Prime time dizilerine kafa tutan 5 program!

1- MÜGE ANLI İLE TATLI SERT



2010 yılında yayın hayatına “Merhaba!” diyen Müge Anlı ile Tatlı Sert her yeni sezonda daha da güçlenerek yoluna devam ediyor.  Müge Anlı’nın lakabı çoktan “Dişi Sherlock Holmes” oldu bile! Bir türlü çözülemeyen Nazmiye Çam cinayeti programın takip edilmesinde en önemli unsurlardan biri diyebiliriz. Müge Anlı, Arif Verimli ve Rahmi Özkan adeta gündüz kuşağının fantastik üçlüsü oldu. Üçüncü sayfa haberlerini ustalıkla işleyen Müge Anlı ve ekibi daha uzun sezonlar yoluna devam edecek gibi görünüyor. 90’lı yıllarda Sıcağı Sıcağına ve Gerçek Kesit’in yaşattığı adrenalin ve hikaye bolluğu Tatlı Sert programında mevcut… Sevgi İzi adlı sosyal sorumluluk projesi ile kendisi izleyen-izlemeyen herkesin takdirini kazanan Müge Anlı formatı bu şekilde ayakta tutmaya devam ederse ekranın en faydalı programlarından birinin efsane ekran yüzü olacaktır. Son olarak reyting listelerinde neredeyse her gün ilk on içinde olduğunu da hatırlatalım.

2- KISMETSE OLUR



Evlilik meselesi ülkemiz sınırları içerisinde en önemli mevzulardan biri… Yani otuz yaşını geçip hala evlenmediyseniz eş-dost size “Vah vah!” diyerek bakabilir. Kısmetse Olur’da her yaştan, her cinsten insan evlenmek üzere bir araya geldi fakat işin rengi programın popüler olmasından sonra biraz değişti. Gerçekten evlenmek isteyen çiftlerin yanına bir de ünlü olmak isteyenler eklenince kavgalar, dedikodular, entrikalar çoğaldı. Instagram,Facebook ve Twitter üzerinden her bir yarışmacı için hayran sayfaları açıldı, kimi yarışmacıların eve geri dönmesi için Twitter’da TT kampanyaları düzenlendi.  Prime time dizilerinde izlediğimiz aşk hikayelerine, entrikalarına ve olaylarına adeta kök söktüren Kısmetse Olur ikinci sezonunda da en az ilk sezonunda olduğu kadar izlenecektir, görünen köy kılavuz istemez!

3- GELİN EVİ

Bir gün aklınıza televizyonda gelinlerin çeyizlerini sergilediği bir program olacağı aklınıza gelir miydi? Masa üzerinde çok absürd duran bu fikir televizyon ekranlarında kült bir program haline geldi. Gelinlikten tutun, evin perdesine kadar eleştirilebiliyor ve fazlasıyla acımasız yorumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Yani siz bir komşunuza ya da akrabanıza bu yorumları söylemeniz dahilinde büyük ihtimalle evin içinde sandalyeler uçuşur ama programda herkes elinden geldiğince sakin şekilde laf sokuyor, arada sesler yükseliyor. Bu programın başarısından sonra “Düğün Evi” adı altında düğünlerin yarıştırıldığı bir program izlersek şaşırmayız, onu da not olarak düşelim!

4- EVRİM AKIN’LA EV KUŞU




Kimi zaman ağlıyoruz, kimi zaman gülüyoruz. Evrim Akın çoğu zaman ihtiyaç sahibi ailelerin evinin bir odasını yeniliyor, onları mutlu ediyor. Bilhassa haftasonu sabahları yapılan “geç kahvaltıların” konuğu olan Evrim Akın, evleri yaparken vazgeçemediği toprak tonları ve kuş bibloları ile kendine ait bir dekorasyon anlayışı oluşturdu bile… Gerçi iş ne ara ünlülerin evini gezmekten, insanların evini yenilemeye döndü onu tam olarak anlamadık da iki şekilde de biz bu programı ve Evrim Akın’ın enerjisini seviyoruz

5- ANA OCAĞI



2014 yılında yayın hayatına başlayan Ana Ocağı kendine has izleyici kitlesini çoktan oluşturdu. Programı bir dizi edasıyla takip eden izleyicileri ayağından topukluluları çıkarıp inek sağmaya çalışan, ekmek açmaya çalışan yarışmacıları gördükçe hem eğlendi, hem de basit gibi görünen bu işlerin ne kadar zor olduğunu öğrenmiş oldu. Programdan çıkan fenomen karakterler ve yaşanan olaylar da bonusu! Gündüz kuşağının en yaratıcı formatlarından biri olan Ana Ocağı gerçek bir hayat dersi!