İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde, yönetmeliğin değişmesi üzerine tebligat üzerine düşülen 'evde yok' notunu mesleki alışkanlığı nedeniyle yazan 21 yıllık postacı Ali Şengül'e, ceza geldi. Verilen hapis cezası denetimli serbestliğe çevrilen Şengül, hatasını 2'nci kez tekrarlayınca bu sefer 3 bin lira cezaya çarptırıldı. Şengül'ün itirazı sonrası cezanın yarısının ödemesi hükmedilip askıya alındı.
Torbalı PTT'de 21 yıldır dağıtıcı olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Ali Şengül, Torbalı Sulh Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği tebligat evrakını ilgili şahsa vermek için evrakın üzerinde yazılı adrese gitti. Gittiği evde kimsenin bulunmadığını gören Şengül, tebligatın üzerindeki 'Nereye gittiği' bölümüne 'Evde yok' yazdı. Hakim evrakta yanlışlık olduğunu tespit ederek, Şengül hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açtı. Posta memuru Şengül, dava sonrasında 6 ay hapis cezası aldı. İyi halden dolayı cezası 5 aya indirilen Şengül, denetimli serbestlik yasasından faydalandı.
MAÇLARA GİRİŞİ YASAK
Şengül'e stadyumlardaki maçlara, kıraathanelere ve içkili mekanlara girme yasağı geldi. Şengül, cezanın son bulması için 2 yıl daha bekleyeceğini belirtti. Şengül, tebligat üzerinde durum yazılan bölümde yaptığı hatayı bir kez daha yaptı. Aradan geçen zaman sonrasında hatayı yineleyen Şengül, mesleki alışkanlık nedeniyle hatasını tekrarladı. 2'nci hatada 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Yapılan itirazlar sonrasında ceza yarıya indirilerek askıya alındı.
Postacı Şengül, "Evde olmayan kişiler için tebligatların üzerine 'evde yok' notu düşüyorduk. Yeni yönetmeliğe göre evde olmayan kişinin nerede olduğunu öğrenip ona göre yerini yazmamız gerekiyormuş. Ben de meslek alışkanlığı olduğu için eskisi gibi tebligata 'evde yok' notunu düştüm. Bu yüzden de cezalandırıldım. Aynı hatayı 2 kez yaptım. İlkinde denetimli serbestlikten yararlandım. 2'ncisinde ise 3 bin lira cezaya çarptırıldım. Yapılan itirazlar sonrasında ceza yarıya indirilerek askıya alındı. Şu an cezam askıda bekletiliyor" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)