İZMİT'in Alikahya bölgesinde 2011 yılında temeli atılan ve 'Çevreye zarar vereceği' iddiasıyla çevrecilerin ve yöre halkı tarafından karşı çıkılarak birçok kez protesto gösterileri yapılan Posco Assan TST firmasından, geçen Temmuz ayında bölgeye demir tozu yağdığı belirtildi. Şirket, 'Beklenmedik bir sorun' olarak nitelendirdiği arızanın hemen giderildiğini açıkladı.
Güney Kore'nin çelik haddeleme fabrikası Posco'daki bilgilendirme toplantısına Posco Assan TST Ceosu Jong Won Kwon, birimlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selda Seçkinler ve Bakım Müdürü Uğur Türköz katıldı.
Birimlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selda Seçkinler, geçen yılın Mayıs ayırnda üretime başlayan Posco bacalarından çevredeki çiftçilerin tarlalarına demir tozu yağdığına ilişkin iddiaları yanıtlarken Temmuz ayında bir hatta sorun görüldüğünü söyledi. Seçkiner, şöyle dedi:
"Her şirkette üretime geçmeden önce test aşaması olur. Bizim de bir hattımızda sıkıntı yaşandı. Çok az olsa da bir toz olayı gerçekleşti. Çevreye toz yayıldı. Tesisimizde hemen sorunu giderdikten sonra çevre halkı ile bu durumu paylaştık. Çevre Müdürlüğü ve TÜBİTAK, bacalarımızın ölçümünü yaptı. Gerekli ek tedbirleri de aldık. Şu anda üretimimizde herhangi bir sorun yok."
"ON-LINE BACA UYGULUMASINA GEÇİLECEK'
Karşılaşılan sorunlardan sonra Çevre İl Müdürlüğü ile temasa geçildiğini söyleyen Seçkinler konuşmasını söyle sürdürdü: 
"Posco ve Kibar Holding'te hassasiyet üst düzeydedir. Bizim için çevre ve iş güvenliği en önemli konularımız arasında yer alır. Mart ayı başında bacalarımızda On-Line sisteme geçilecek. 7-27 bacalarımız takip edilecek. Ayrıca Sapanca Gölü'nden de Posco'nun su aldığı iddia ediliyordu. Evet, Sapanca Gölü'nden bağlantı borusu fabrikamıza çekildi. Fakat o hattan şu ana kadar bir damla bile su çekmedik. Fabrikamızda şu anda Yuvacık Barajı hattındaki suyu kullanıyoruz." 
'YATIRIMIMIZ TÜRKİYE'NİN KALKINMASINA FAYDA SAĞLAYACAK'
Türkiye'ye yapılan yatırımın büyük yarar sağlayacağını bildiren Ceo Jong Won Kwon tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye ile Güney Kore ilişkilerine de değinen Kwon, şöyle konuştu:
"Kore Savaşı'nda bizi yanlız bırakmayan, fiziksel uzaklıklara rağmen fedakarca yanımızda yer alan Türk halkına minnettarlığımız her zaman devam edecektir. Türkiye'ye yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yatırımımızın Türkiye kalkınmasına büyük fayda sağlayacağından eminim. Türkiye payının yüzde 56'sına ulaşmış durumdayız. 200 bin ton çelik üretimi yapıyoruz. 2014 son çeyreğinde 400 bin tona çıkmayı hedefliyoruz. Gerekli yatırımlar tamamlandığında da hayalimiz 1 milyon ton çelik üretimini gerçekleştirmiş olacağız." 
Açıklamaların ardından Bakım Müdürü Uğur Türköz kontrolünde basın mensuplarına tesisi gezdirdi.