SAMSUN Çatkaya Köyü Ortaokulu'nun misafiri olarak kente gelen Polonyalı İngilizce öğretmeni Justyna Kowalcze, Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislerde su kayağı yaptı. İlk kez su kayağı yapmanın keyfini yaşayan Polonyalı öğretmen, gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten memnun olduğunu dile getirdi.
Samsun'un İlkadım İlçesi'ne bağlı Çatkaya Köyü Ortaokulu'nun Hayat Boyu Öğrenme programı Comenius projesi kapsamında Polonya'nın Krakow kentinin Jordanowie Kasabası Gimnazjum Ortaokulu Müdürü Janusz, İngilizce öğretmeni Justyna Kowalcze ve 11 Polonyalı öğrenci, kente gelerek tarihi ve turistik mekanları gezdi. Köy okulunda derse girip Türk öğrencilerle kaynaşan Polonyalılar, Samsun'a hayran kaldı.
İngilizce öğretmeni Justyna Kowalcze, bugün Büyükşehir Belediyesi'ne ait su kayağı tesislerinde su kayağı yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Canik İlçesi’nde 2010 yılında yaptırdığı deniz üzerinde bulunan ve 640 metre parkur uzunluğu, 5 atlama rampası bulunan tesis, kneeboard, wakeboard, çift ayak ve monosiki dallarında su kayağı yapılan tesiste keyifli bir gün geçirdi.
İlk kez su kayağı yapan Polonyalı İngilizce öğretmeni Justyna Kowalcze, "Böylesine mükemmel bir tesiste bu sporu yapmadan Türkiye'den ayrılamazdım. İlk kez su kayağı yapıyorum. Benim çocukluk hayallerimden biriydi. Çok heyecanlı bir spor. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

İA(MS/AAA) (FOTOĞRAF)