KAHRAMANMARAŞ'ta 'Ramazan tedbirleri' kapsamında uygulama yapan polisler, oruç tutarak halsizlik yaşayan sürücüleri kazalara karşı uyardı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, oruç tutarak halsizlik yaşayan sürücüleri kazalara karşı dikkatli olmalı yönünde uyardı. Adana Karayolu'nda uygulama noktası oluşturan ekipler, durdurdukları araçların sürücülerini uyararak, dikkatli olmalarını istedi. Polisler tarafından bilgiler verilen sürücülere, trafik kurallarına uymaları yönünde de uyarılar yapıldı.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, sürücülerin iftar vaktine az kala daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Telli, yorgunluk, açlık ve halsizlikle araç kullanan sürücülerin trafikte yer aldıklarını unutmamaları gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Ramazan ayına özgü özellikle hem sıcakların olması dolayısıyla belli bir trafik planlaması denetlemesi çalışmalarında bulunduk. Özellikle gün içerisinde emniyet kemeri uygulamaları akşam iftardan sonra teravih saatlerindeki zamanlarda şehrimizin belli noktalarında bazı genç sürücülerin trafiği rahatsız edecek şekilde, çevreyi, insanları şekilde yüksek sesle müzik dinlediklerini tespit ettik. Egzozuyla çevreyi rahatsız ettiklerini biliyoruz. Dolayısıyla karayolu üzerinde hem trafik güvenliğinin sağlanması hem çevrenin daha huzurlu, sakin olması, komşuların, insanların rahatsız olmaması anlamında mutlak suretle modifiye araçlar üzerinde, egzozu abartılı olan araçlar üzerinde, yüksek ses ve müzik dinleyen araçlar üzerinde yoğun denetimlere başladık. Bunları Ramazan başında itibaren şehrimizin farklı noktalarında görebilirsiniz. Vatandaşlarımız da bunları biliyorlar. Özellikle genç sürücülerin çevreyi rahatsız edecek şekilde, egzozu açık olacak durumda ya da yüksek sesle müzikle seyahat etmemelerini istiyoruz. Daha makul düzeyde müzik dinleyebilirler."

FOTOĞRAFLI