Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, polisler tarafından İl Sağlık Müdürlüğü personeline son günlerde kullanımı yaygınlaşan yeni nesil sentetik uyuşturucu bonzai ile ilgili seminer düzenlendi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Madde Bağımlılığı İle Mücadele Büro Amirliği görevlileri tarafından İl Sağlık Müdürlüğü personeline halk arasında 'bonzai' olarak bilinen yeni nesil sentetik uyuşturucu Kannabinoid kullanımı, zararları ve kullanımının önlenmesine yönelik seminer düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen seminere; İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Müdür yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.
Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği'nde görevli eğitici Erkan Çelik tarafından madde kullanımı ve bağımlılık, bağımlılık yapıcı maddeler, uyuşturucu maddelerin psikolojik, fizyolojik ve sosyal etkileri, yeni nesil sentetik uyuşturucu Kannabinoid ve diğer bağımlılık yapan maddelerle ilgili sunum yapıldı. Çelik, uyuşturucu maddelerle ilgili çeşitli bilgiler verdikten sonra sağlık çalışanlarının sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI