Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM Emniyet Müdürlüğü'nde sürücü olarak görev yapan polislere emniyet kemeri ve çarpma simülatörü eğitimi verildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde emniyet kemerinin önemini vurgulamak için 210 personele 9 gün süreyle uygulamalı eğitim verildi. Başkomiser Zeki Özkan tarafından verilen eğitimde kursiyerlere emniyet kemerinin önemi anlatıldıktan sonra simülatörde uygulamalı olarak gösterildi. Yaklaşık 30 kilometre hızla giden aracın sabit bir cisme çarpması sırasında bir polis memurunun gözlüklerinin fırladığı görülürken, 10 kilometre hızla giderken takla atan araçta emniyet kemeri takmayan kursiyer ise zor anlar yaşadı. Kursiyerler, uygulama sonrası yaşadıklarını anlatırken emniye kemerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, insanların görsel hafızasının kuvvetli olduğunu belirterek bu yüzden simülatörde verilen eğitimin akılda kalıcı olduğunu söyledi. Simülatörlerin Erzurum'da yapıldığını bildiren Suat Özdemir talep geldiği takdirde farklı kurumlardaki sürücülere ve vatandaşlara da eğitim verebileceklerini belirtti. Çarpma simülatörünün alt kısmına yerleştirilen amortisörle çarpma etkisini biraz olsun yumuşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Özdemir "Kursiyerler özellikle çarpma simülatörüde çok zorlandılar. Emniyet kemeri olmasa simülatörden fırlarlar. Ayrıca 10 kilometre hızla giden bir taşıtın kaza yapması sonucu emniyet kemeri takılı olmadığı zaman hayati tehlike arz ediyor. Kursiyerler kemeri takmadığı zaman taşıtın içinde sürekli yer değiştirdiler. Ama emniyet kemeri takılı olduğu zaman hem kendilerini güvende hissediyor hemde bir zarar gelmeyeceğini biliyorlar. Ülkemizde kazaları önlemeye yönelik birçok çalışma yapıyoruz. Çok basit tedbirlerle kazaları en aza indirebiliriz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI