ADANA'da, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarına, 'aile içi iletişim' ve 'kaliteli zaman etkinlikleri' konulu seminer verildi.
Seyhan Kültür Merkezi'nde, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün istemi doğrultusunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda polis katıldı. Her ay farklı konularda düzenleneceği açıklanan seminerlerin ilkinde polislere seslenen Seyhan Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (Seyhan RAM) görevli psikolog Semra Görhan, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmenin temelinde ailenin bulunduğunu söyledi. Aile içinde sağlıklı iletişimin kurulması durumunda birçok sorunun ortadan kalkacağını belirten Görhan, "Kendini ifade edebilen, özgürce konuşabilen, karşıdakini anlayan, empati kurabilen ve dinleyebilen gençler için, aile içi iletişimin güçlendirilmesi gerekiyor. Aile içinde eşler arasındaki diyaloglar da sağlıklı bir iletişim için önem taşıyor. Saygı, empati ve kendine güven ailenin temel taşını oluşturan unsurlar" dedi.
Polislerin çok yoğun ve stresli bir ortamda görev yaptıklarını vurgulayan Görhan, "Bu nedenlere bağlı olarak polislerin toplumun en küçük bireyi olan ailelerini ihmal etme olasılıkları yüksek. Bu nedenle de polislerin ailelerine ve eşlerine ayırdıkları zamanı ve bu zamanı nasıl kaliteli hale dönüştürülebileceklerini beraber kararlaştırmaları gerek" diye konuştu.