Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrencilere terör ve uyuşturucu tehlikesinin anlatıldığı broşürler verip, kek ve meyve suyu ikramında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne kayıt için gelen yeni öğrenci ve velilere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Gölköy kampüsündeki beş fakülteye stant kuran polis ekipleri dağıttıkları broşürlerle öğrencileri terör ve uyuşturucu tehlikesine karşı uyardılar. Öğrencilerin üniversite yıllarında terör örgütleri tarafından kandırılmak istenildiğinin vurgulandığı broşürlerde şu ifadeler yer aldı:
"Sevgili aile büyükleri, biricik varlığınız diye bağrınıza bastığınız evladınızın bu mutlu gününde genç arkadaşımızın üniversite hayatı boyunca topluma ve devlete faydalı bir birey olarak yetişmesi için Bolu Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ederiz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz çoğu zaman çeşitli terör odakları tarafından arzu edilmeyen davranışlara itilebilmektedir. Daha verimli ve nitelikli gençlerin yetişmesi için hepimize ciddi görevler düşmektedir. Emniyet birimleri olarak sizlere bir telefon kadar yakın olduğumuzu ifade eder yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız."
Uyuşturucu tehlikesinin de ele alındığı broşürlerde uyuşturucu maddelerin insanların gördüğü zararlara dikkat çekildi. Broşür dağıtılan öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi.

FOTOĞRAFLI