Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () - 22 Temmuz Operasyonu'nun 3. dalgası kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan 16 polisten 8'i serbest bırakılırken, 8'i de, "Hükümeti yıkmaya teşebbüs" ve "Casusluk" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Önceki gün mahkemeye sevk edilerek tutuklanmaları talep edilen 12 polisin sorgusu ise bitti. Mahkeme, polislerle ilgili kararını sabah saat 9'da verecek.

Pazartesi günü gözaltına alınan 33 polisten 16'sı, emniyetteki işlemlerinin bitirilmesi ile dün öğleden sonra adliye sevk edilmişti.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı İsmail Uçar ile birlikte 4 savcının ifadesini aldığı 16 polisten 8'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Kalan polisler Yasin Topçu, İbrahim Şener, Mehmet Habip Kunt, Mehmet Fatih Yiğit, Ufuk Sağdıç, Hüseyin Tokgöz, Murat Kaya ve Sabri Kızılkaya, "Türkiye Cumhuriyet hükümetini cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Casusluk" suçlaması ile tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

YAKUP SAYGILI İLE İLGİLİ KARAR SAAT 09.00'DA VERİLECEK

Öte yandan önceki gün adliyeye çıkarılan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 şüpheli polisin mahkeme sorgusu gece saat 01.30'da bitti. Sorgulamayı yapan 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, aralarında eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 12 şüpheli polisle ile ilgili kararını sabah saat 09.00'da açıklayacağını duyurdu.