Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ’da Çayda Çıra Kavşağı’ndaki alt geçide Şehit Polis Fatih Celayir ismi verilmesine rağmen kavşağa asılan tabelada, 'Şehit Polis' ibaresinin olmaması tepkilere neden oldu. Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Gökçeer, tabelayı hazırlayan kurumun hata yaptığını belirterek, bu hatanın biran önce düzeltilmesini istedi.
Bingöl'de 2012 yılında görev yaptığı sırada, PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırısında şehit olan polis memuru Fatih Celayir'in ismi, memleketi Elazığ'da, yeniden düzenlenen Çayda Çıra Kavşağı'ndaki alt geçide verildi. Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü tarafından isim verilmesine rağmen dün akşam saatlerinde alt geçide asılan tabelada, "Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü Fatih Celayir Altgeçidi" tabelası asıldı. Bugün sabah saatlerinden itibaren alt geçitten geçen sürücüler ile geçidin üstünden yaya olarak geçen vatandaşlar, bu duruma tepki göstererek, biran önce bu yanlışlığın düzeltilmesi talebinde bulundu.
Şehit Polis ibaresinin yazılmamasına EMŞAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Gökçeer de tepki göstererek, "Alt geçide Fatih Celayir ismini vermişler ama Şehit Fatih Celayir diye yazmamışlar. Sıradan bir Fatih Celayir. Bu tabelayı yazan arkadaşlar veya yetkililer bir yanlışlık yapmış. Şehit Polis Memuru Fatih Celayir yazarlarsa hem şehidin ailesini onure etmiş olurlar, hem de milletimizi Fatih Celayir’in kim olduğunu tanıtmış olurlar. Şehidimiz Fatih Celayir 2012 yılında, Bingöl’de mayın patlamasında şehit oldu. O günden sonra burası yeni yapıldığı zaman şehidin ailesi, bu geçide isminin verilmesini istemişti. Bürokrasi işlemleri devam etmekteydi. Bugün kısmet olmuş, tabela çakılmış ama şehit yazmamışlar. Galiba o yazan kuruluşun hatası, inşallah düzeltilir. Ailenin tepkisi de aynı şekilde. Aile diyor ki, 'Benim çocuğum şehitti. Şehit polis memuru yazsalardı, bizi onure etmiş olurlardı.' Karayolları 8'inci Bölge Müdürlüğü buraya vermiş ismini ama, aile de, biz dernek olarak da, isminin verilmesinden memnunuz ancak verilen ismi Şehit Polis Memuru olarak düzeltirlerse seviniriz. Şehidin ailesi geçen sene Ramazan ayında Cumhurbaşkanı’nın verdiği iftar yemeğine katılmışlardı. İftar yemeğinde aile gündeme getirince Cumhurbaşkanı da, 'Olur. Niye olmasın? İsim olmayan bir geçide verelim' deyince, bu Ramazan'a kısmet oldu ve isim Cumhurbaşkanımız'ın emriyle buraya verilmiş oldu" dedi.
Yoldan geçen vatandaşlardan Fatih Yeneroğlu da yazının çok küçük olduğu için okunamadığını savunarak, "Ben Fatih Celayir’i şehit polisimiz olarak tanıyorum. Şehrimizin değerli bir evladıydı. İsmin başında şehit yazılmaması büyük eksiklik, ayrıca çok da küçük yazılmış. Karşıdan gelindiğinde görünmüyor. Mümkünse tabela daha büyük olabilir, çünkü neticede bir şehidimizin ismi burada. Bence göklere yazılması gerekirken bir alt geçittir, biraz daha büyüğünü koysalar, hem göze hitap eder, hem de hatta ölüm tarihi de yazılsa belli olsa, en azından insanlar anar. Bu şehitleri vermeseydik bu memleket, bu şekilde olmazdı zaten" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI