MUĞLA'nın Milas İlçesi’nde dün Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle kömür ocaklarının, Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesini protesto etmek isterken polisin cop, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunduğu enerji ve maden işçileri, bugün Yatağan’da aşure dağıttı.
Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin imzasıyla, aşure dağıtan enerji ve maden işçileri adına yapılan ortak yazılı açıklamada, “Bizler enerji ve maden işçileri olarak hiçbir yeri yıkmadan, kırmadan dökmeden demokratik haklarımızı kullanarak hükümete sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ancak polis yürüyüş güzergahlarında barikatlar kurup uyarıda bulunmadan biber gazı ve TOMA’larıyla bizlere müdahalede bulunuyor. Bugün burada Muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtıyoruz. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil” denildi.
Aşure dağıtan enerji ve maden işçilerine CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP’li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP’li ilçe ve belde belediye başkanlarıyla belediye başkan aday adayları destek verdi. İşçiler yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikram etti.