AYDIN İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurlarına, 'Dur' ihtarına uymayan otomobilleri durdurmak için kullanılan çivili kapan kurma eğitimi verildi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, “Suça karışmış araçları durdurmak için en güvenli yöntem kapan atma yöntemi. Bu sayede istenmeyen yaralanmaların da önüne geçmiş olacağız” dedi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez ve 16 ilçede görev yapan yaklaşık 500 polis memuruna 'Dur' ihtarlarına uymayıp uzaklaşan otomobilleri durdurmak için kullanılan çivili kapan kurma kursu verildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Hasan Duman’ın verdiği kurs, Pınarbaşı Ekipler Amirliği bahçesinde yapıldı. Eğitimde, polis memurlarına otomobilleri kapan kurarak nasıl durdurabilecekleri anlatıldı. Polis memurları, 'Dur' ihtarına uymayıp uzaklaşan bir otomobili yola kapan atarak durdurdu.
TURAN: İSTENMEYEN YARALANMALARI ÖNLEMEK İSTİYORUZ
Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, özellikle son dönemlerde hırsızlık olaylarının kiralık otomobillerle işlendiğine dikkat çekip, “Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalarda, kapanların üzerinden 150 kilometre hızla geçen araçların dahi takla atmadan 20-30 metre sonra, lastiklerine çivi battığı için havalarının inerek kendiliğinden durdukları belirlendi. Hedefimiz istenmeyen yaralanmalara sebebiyet vermemek. Suça karıştığı tespit edilen ve kaçmaya çalışan şüphelilerle çevredeki vatandaşların can güvenliği için kapan kurma en etkili çözüm” dedi. Uygulamanın trafik denetlemelerinde kullanılmayacağını vurgulayan Turan, “Kapan kurma yalnızca eğitimli memurlar tarafından yapılacak ve sadece suça karıştığı tespit edilen araçlar için kullanılacak” diye konuştu.
İki hafta süren eğitimde, merkez ve ilçelerde görevli yaklaşık 500 polis memuru eğitim aldı.