RİZE'de Su Ürünleri Kontrol Şubesi ekipleri, gece yarısı Karadeniz'de avlanan tekneleri, gündüz de trafik polisleri ile birlikte balık yüklü kamyonları denetledi. Ekipler durdurdukları kamyonların sürücülerinden ehliyet ve ruhsat değil, boy kontrolü için birer kasa balık çıkarmasını istedi.
Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Şubesi ekipleri gece Karadeniz'de avlanan teknelerde denetimlerde bulundu. Balıkçı teknelerinin av araçlarının uygunluğunu kontrol eden ekipler, başta hamsi olmak üzere yakalanan balıkların boylarını da inceledi.
EHLİYET KALSIN, BİR KASA BALIK GETİR
Gün içinde, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde trafik ekipleri ile birlikte balık taşıyan araçlar üzerinde kontrol yapan ekipler, durdurulan balık yüklü kamyonların sürücülerinden  ehliyet ve ruhsat değil, boy kontrolü için birer kasa balık çıkarmalarını istedi. Kamyonlara çıkan görevliler kasalara yüklenmiş hamsilerin ve balıkların boyları ile balık unu ve yağı işleme tesislerine balık götüren kamyonların nakil belgelerini kontrol etti. Kontroller sırasında nakil belgesi olmayan 5 kamyon sürücüsüne 367'şer lira para cezası kesildi. Kimi sürücüler kesilen cezalara itiraz ederek görevlilerle tartıştı.