EMNİYET Genel Müdürlüğü (EGM) Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Hava Meydanı Emniyet Şube Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yapıldı. Toplantıda, hava meydanlarında karşılaşılan güvenlik sorunları ve hava meydanları arasında koordinasyonun sağlanması gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki Ersan Resort Otel’de EGM Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından, Hava Meydanları Emniyet Şube Müdürleri Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya EGM Koruma Dairesi Başkanı 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Yesari Vural, Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görevli 52 Şube Müdürü katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplantıda hava meydanlarında karşılaşılan güvenlik ve hava meydanları arasında yaşanan koordinasyon sorunları masaya yatırıldı.
YILDA 1 MİLYON UÇAK, 130 MİLYON YOLCU
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde 3 bin 926 polis, 9 bin 116 özel güvenlik görevlisi ve 130 bin çalışanın hizmet verdiği, yılda 1 milyon uçak ve 130 milyon yolcunun karşılandığı belirtildi. Koruma Daire Başkanlığı’nın çalışmaları ve eğitim programları ile ilgili slayt gösterisi sunumu yapıldı. EGM Koruma Dairesi Başkanı 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Yesari Vural, yapılan çalıştaylardan ve değerlendirme toplantılarından çıkan sonuçların, eğitim programlarında yeni düzenlemeler yapılamasını sağladığını belirtip "Yıl içinde birçok eğitim programları, çalıştaylar düzenledik. Yurt içinde ve yurt dışında eğitim programları yapıldı. Bu toplantılar bizler için çok önemli. Bir araya gelip sorunları ve sıkıntıları paylaşıp çözümünü birlikte arayabiliyoruz. Bu nedenle sık sık bir araya gelemesek de bizlere bu sorunları yazılı olarak da iletebilirsiniz. Bu sorunlar doğrultusunda eğitim çalışmaları düzenleyip tüm şubelerdeki sıkıntıları gidermeyi hedefliyoruz" dedi.
KORUMA HİZMETİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, "Muğla turizmde, ülkemizde önde gelen illerimizden biri. Bu nedenle de koruma hizmetlerinin havalimanları ile ilgili sivil havacılık açısından bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz. Çağımızda en önemli şey bilgi ve teknolojidir. Güç, bilgi ve teknolojiye dayalıdır. Bilgi varsa teknolojiniz varsa güçlüsünüz. Bilgi ve teknolojiyi kısa zamanda kendi kurumunda en üst hizmet içi kurslarla eğitimleriyle ve yurtdışı kurslarıyla alıp uygulayan ve bunun hızlı bir şekilde adaptasyonunu sağlayan kurumların başında da yine EGM ve polis teşkilatımız gelmektedir. Bu bilgi ve teknolojiyi kullanarak polis teşkilatı güvenlik hizmetlerinde halkın huzurunda yerini almış görülmektedir" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam eden değerlendirme toplantısı sona erdi.