Polis, Öğretmen, Sağlıkçı Binlerce Mağdur Başbakanlık'ın Önünde Kuyrukta

Açığa alınan ya da görevden uzaklaştırılan memurlar mağdur oldukları gerekçesiyle başvuru için merkezlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ankara'da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) 19 Eylül Pazartesi günü itibariyle çoğu öğretmen 1500'ün üzerinde memur başvurdu. Başvuranların arasında, öğretmenlerin yanı sıra emniyet, Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışanların çoğunlukta olduğu belirtildi.
Haksızlığa uğradığını iddia eden mağdurlar ve yakınları, yaşadıkları süreci anlatan dilekçeler hazırlıyor ve belgelerini de içeren dosyaları, nüfus cüzdanlarının fotokopileriyle birlikte dosyaya koyarak başvuru yapıyor. Başbakanlık'ta oluşturulan kurul, Ankara'dan gelen dilekçeleri ilgili kurumlarla birlikte incelemeye alacak.
HESAP HAREKETLERİ TEK TEK İNCELENECEK
Kurul, illerden gelen şikâyetleri de inceleyecek. İtirazda bulunan kişilerle ilgili hem istihbarat birimleri hem de kendi kurumları inceleme yapılacak. Özellikle banka kayıtlarına ilişkin itirazlarda kişinin hesap hareketleri tek tek incelenecek. Başbakanlık Müsteşarı'nın gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışacak olan kurulda, tüm bakanlıklardan temsilciler bulunuyor.
İLLERDE OHAL BÜROLARI KURULDU
İllerde valiliklere bağlı 'OHAL Dilekçe Kabul Büroları'na başvurular yapılabilecek. Bu kurullar, kendilerine ulaştırılan itirazları, detaylı inceleme yapılmak üzere Ankara'ya gönderecek. Ancak valilikler, özerk yapılarından dolayı üniversiteler ve belediyelere ilişkin itirazları değerlendirmeyecek. Üniversitelerle ilgili itirazlar, yine buralarda oluşturulan komisyonlarda değerlendirilecek. İtirazları haklı bulunan kişilerin geri dönüşleri de yine yeni bir KHK ile olacak.