İSTANBUL Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetinerk, 2011 yılında Şırnak'ta Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yaparken, Silopi İlçesi'nde kendisine tokat atan HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'den mahkeme yoluyla aldığı 36 bin 720 liralık tazminatın ikinci taksiti ile Şırnaklı 150 öğrenciye kırtasiye ve spor malzemesi gönderdi.
İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Şırnak'ta Güvenlik Şube Müdürlüğü görevini yürütürken, Silopi İlçesi'nde kendisine tokat atan HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'den mahkeme yolu ile 14 taksitte tahsil edeceği 36 bin 720 liralık tazminatın taksitleriyle 150 Şırnaklı öğrenciye, defter, kitap ve spor malzemelerinden oluşan, tek-tek hazırlanmış özel hediye paketleri gönderdi.
Hediye paketleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Sevgi ve Sabri Salgut ile Şırnak Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cihan Birlik aracılığıyla, merkeze bağlı Başağaç Köyü'nde okuyan öğrencilere dağıtıldı.
DERNEK ARACILIĞIYLA KÖYLÜ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Şırnak Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cihan Birlik, daha önce Şırnak'ta görev yapan Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'in, ahde vefa örneği göstererek Şırnaklı öğrencileri unutmadığı için kendisine teşekkür etti. Birlik, "Bizler artık Şırnakımız'ın eğitimle anılmasını istiyoruz. Taş atan eller değil, kalem tutan eller istiyoruz. Umuyoruz ki bu tür yardımlar, her zaman devam eder, büyüklerimizin de eğitime olan katkısı artar. Tabi ki bunu unutmamak lazım. Bizler 90'lı yıllarda kitap bulamazken, bizler 90'lı yıllarda paramız olduğu halde kitap alamazken, bölgemize kitap gönderilmezken, 'Kürt çocukları okumasın, Kürt çocukları cahil kalsın' deniliyorken, bu gün geldiğimiz nokta çok önemli bir nokta. Bu gün artık bırakın kitaplarla ders almayı, tabletler ile ders alıyorlar. Buradan sayın Başbakanımız'a da çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun kendisinden" dedi.
TAZMİNATA MAHKUM ETTİRMİŞTİ
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, 21 Mart 2011 tarihinde çıkan olaylar sırasında, o dönemde Şırnak Güvenlik Şube Müdürlüğü görevini yürüten Murat Çetiner ile tartışan o tarihte BDP İstanbul Milletvekili olan Sebahat Tuncel, tartışma sonrası Çetiner'i kameraların önünde tokatlamıştı. Murat Çetiner'in açtığı dava sonucu mahkeme, Tuncel'i, 36 bin 720 lira tazminat ödemeye mahkum etmişti. Daha sonra İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Çetiner, alacağı tazminatın tamamını Şırnaklı öğrencilerin eğitimi için harcayacağını açıklamıştı.

EK(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)