İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah Fatih'te uyuşturucu satan bir şebekeye operasyon düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, farklı türlerde çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve 6 silah ele geçirildi. Yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Baskın yapılan evin duvarında katil kurbanı Yaşar Deli'nin fotoğrafının asılı olması dikkat çekti. Deli'nin de polisin takibinde olduğu öğrenildi.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocamustafapaşa'da uyuşturucu satan bir şebekeyi 6 ay önce takibe aldı. Yapılan fiziki ve teknik takiplerin ardından şebekeye yönelik bu sabah Fatih ve Beyoğlu'nda operasyon düzenlendi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri'nin de destek verdiği baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı.
Eğitimli narkotik köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda ise saksılarda yetiştirilen 9 kök Hint Keneviri, 1 kilo 127 gram bonzai, 539 gram esrar, 12 gram kokain, 9 adet hint keneviri, 71 adet ecstasy hap, ile 6 tabanca ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerden birinin adresinde yapılan aramalarda “polis gazetesi" adına düzenlenen muhabir kartı ve “emekli polis derneği" adına düzenlenen kartlar bulundu. Kartların sahte olduğu belirtildi.
OPERASYON KAMERALARA DA YANSI
Yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde özel harekat ekiplerinin adreslere girmesi evlerde yapılan aramalarda uyuşturucuların bulunma anları yer alıyor. Dışarıya atılan bir poşetteki uyuşturucu ve silahların bulunma anları ile polisin kaçmaya çalışan bir kişiyi yakalaması da görüntülerde yer alıyor.
Kameralara yansıyan görüntüler arasında, geçtiğimiz Ağustos ayında öldürülen Yaşar Deli'nin fotoğrafının bir evin duvarda asılı olması dikkat çekti. Deli'nin de takip edilen şebeke üyeleri arasında yer aldığı öldürülmesiyle takibin son bulduğu öğrenildi. Yaşar Deli, Kocamustafapaşa'da ablası dahil 4 kişiyi öldüren Deniz Şahin'in kurbanları arasında yeralıyordu.