İNSAN Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şubesi üyeleri, Hastaneler Caddesi'nde askeri mahkemenin de bulunduğu General Semih Sancar Kışlası önünde 'Aseri Yargı Kaldırılmalıdır' konulu basın açıklaması yaptı. İHD Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül'ün basın açıklamasını iki sivil polis kamera ile görüntüledi.
Bugün saat 11.30'da merkez Yakutiye ilçesi Hastaneler Caddesinde geçici bir süreliğine askeri mahkemenin taşındığı General Semih Sancar Kışlası önüne gelen İHD'nin 11 üyesi, ellerinde taşıdıkları, 'Askeri Yargı Kaldırılsın' pankartı açtı. İHD eylemini iki sivil polis kamera ile görüntüledi, bir komutan da cep telefonu ile uzaktan görüntü aldı. Olayı saniye saniye video kamera ile görüntüleyen polisin karşısına geçen İHD Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül, geniş güvenlik önlemleri altında hazırladıkları üç sayfalık basın açıklamasını okudu. Türkiye'de yargı sisteminin yargı birliğinden uzak olup, çok başlı ve karmaşık olduğunu belirten Aygül şunları söyledi.
"Askeri yargının kaldırılması için Mazlum-Der ve İHD Genel Merkezleri, tüm şubelerimiz ile birlikte Türkiye çapında yürüteceğimiz kampanyamızı bugün başlatıyoruz. Konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Öncelikle TBMM'de grubu bulunan partileri ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonunu ziyaret edeceğiz. Kampanya süresince paneller, imza stantları ve başkaca etkinlikler ile sonuca ulaşıncaya kadar çalışmamızı devam ettireceğiz."