BALIKESİR'de, polis memuru eşi E.Ç. tarafından başından kurşunlanarak Balıkesir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde öldürülen Hemşire Pervil Çetin için, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Balıkesir Tabip Odası tarafından eylem yapıldı. Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin kınandığı eylemde, gereken önlemi almadığı ve yasal düzenlemeler yapmadığı için iktidar eleştirildi.
Balıkesir Devlet Hastanesi’nin bahçesinde yapılan eylemde, SES Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Seyhan, polis memuru eşi E. Ç. tarafından başından kurşunlanarak öldürülen Hemşire Pervil Çetin için duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ak Parti iktidarının, ayrımcılık ve eşitsizlik üreten cinsiyetçi politikaları sonucunda toplumun şiddet sarmalı içine itildiğini söyleyen Seyhan, 12 yıllık iktidardan beslenen erkek egemen sınıfın en kirli yüzünü kadınlara şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve cinayetler olarak gösterdiğini vurguladı. Yüksel, “Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz” diyerek erkek şiddetinin sistematik ve yaygın bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti. Şiddetin bizzat iktidardakiler tarafından meşrulaştırıldığını vurgulayan Seyhan, “Her seferinde kadınların bedenleri, emekleri, kimlikleri ve hayatları erkek egemen düzen tarafından şekillendirilmeye çalışılıyor. Pervil Çetin 42 yaşında sebebini bilmediğimiz nedenle eşi tarafından çalıştığı birimde kafasından vuruldu. Arkadaşımızın öldürülmesi sıradan bir cinayet değildir. Bir türlü yakamızı bırakmayan ve kadınlara karşı neredeyse her gün işlenen koca vahşetidir. Kadınların bedeninin ve hayatın tasarruf hakkını namus adına erkeklerin kullanımına sunan erkek egemen sisteme karşı olduğumuz için buradayız. Pervil Hemşire gibi yaşamına kastedilip katledilen, Güldünya, Yasemin, Sevim, Gülşen, Ayşeleri unutmadığımız için buradayız. Tüm katillerin 'erkekçe' mazeretleri vardı. Katiller ceza davaları görülmeye başladığında cinayet işlemelerini haklı gösterecek deliller dava dosyalarında yerini almıştı” dedi.
Kadınların hayatlarının alınması karşılığında verilen cezaların da az olduğunu vurgulayan Birsen Seyhan, mazaretlerin kabul edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Pervil gibi, kocası, babası yada ağabeyleri tarafından diğer kadınları örnek gösteren Seyhan, “Başka bir kadının yarın öldürülmesini engellemek mümkün. Kadın cinayeti ve kadına yönelik suçlarda bahane kabul etmiyoruz. Erkekçe bahaneler, haksız tahrik indirimi uygulanmasını ve katillerin de bu yolla kolayca sıyrılmasını kabul etmeyeceğiz. Pervil'in kocasının hak ettiği cezayı alana kadar bu davanın takipçisi ve tarafı olacağız” dedi. Eyleme katılanlar, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Kadına şiddet en büyük suçtur” diye slogan attı. Eylem alkışlarla sona erdi.