ÇAĞLAYAN Adliyesi'nde, saldırıya uğrayan bir meslektaşlarına destek olmak için toplanan avukatlar adliyenin basın açıklamalarına izin verilmeyen C kapısı açıklama yaptı. Açıklama sırasında adliye önünde bir süre bekleyen çevik kuvvet polisi bu kez müdahale etmedi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklamalarına izin verilmeyen C kapısı önünde toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar adına Özgürlükçü Hukukçular Derneği Genel Başkanı Fırat Epözdemir konuştu. "SAVUNACAĞIMIZ KİŞİLER SİZLER DE OLABİLİRSİNİZ"
İHD yöneticisi ve meslektaşları Gülizar Tuncer'in 6 Aralık Cuma günü sanık avukatı olarak girdiği bir duruşmadan sonra, davaya müdahil olanların 7-8 kişilik yakınları tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Epözdemir "Avukatları düşman olarak görüp onlara karşı saldırgan tutumda olan herkesin şunu iyi bilmesi gerekir ki, biz avukatlar, herhangi bir yargılamada sadece görevimizi icra etmekteyiz. Bundan dolayı da yargılamanın tarafı değiliz. Unutmayın ki, bir gün yaşayacağınız herhangi bir olay nedeniyle, savunacağımız kişiler sizler de olabilirsiniz" dedi.
Kolluk güçlerinin, adliye önünde yapılan en küçük basın açıklamalarına dahi müdahale ettiğine dikkat çeken Epözdemir, bu kişilerin Tuncer'e yapılan saldırıyı izledikleri ve polislerin avukatların güvenliğinden de sorumlu olması gerekirken, farklı bir tutum takındıklarını savundu. SALDIRIYI KINIYORUZ
Avukat Epözdemir, uğradığı saldırıda yaralanarak 1 haftalık iş göremez raporu alan meslektaşı Tuncer'e yapılan saldırıyı nefretle kınadığını kaydederek, sorumlularının bir an önce yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını talep etti. Saldırıya ilişkin bir açıklama da, adliye önündeki gruba katılan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe tarafından yapıldı. Efe, avukatlık mesleğinin ve insan hakları mücadelesinin onuru olarak gördüğü dernek üyesi Tuncer'e saldırıyı kınadığını ifade etti. ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Avukatlar bu açıklamayı, adliyenin basın açıklamalarına izin verilmeyen C kapısı önünde yaptı. Açıklama sırasında adliye önünde bir süre bekleyen çevik kuvvet polisi açıklama sırasında müdahalede bulunmayarak ayrıldı. Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, eyleme müdahale edilmediği ancak suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.