İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, meclisteki tüm partilerin grup başkanvekilleriyle görüştüklerini, kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması sözünü aldıklarını söylediler. Platform üyeleri, mecliste görüşülecek olan yeni yargı paketinde, kadın cinayetleriyle ilgili bir düzenlemenin bulunmamasına ise tepki gösterdiler.
Konak Metro İstasyonu önünde saat 18.00'de toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 20 kişi, ellerindeki dövizlerle Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Evlilik teklifini kabul etmediği kişi tarafından öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, kadın cinayetlerine karışanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini savundu. Platformun İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural ise Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasının gerekli yasaların çıkartılmaması nedeniyle meydana geldiğini ileri sürüp, "Kadınların gündeme gelmesi için kaçının toplu halde ölmesi gerekiyor. Madenlerle ilgili gerekli yasalar çıkartılsaydı, onlarca işçi hayatını kaybetmeyecekti" dedi.
ÖLDÜRÜLEN KADIN SAYISI İKİYE KATLANDI
Daha sonra basın açıklamasını platform üyesi Emine Doğru yaptı. Geçen yıl yalnızca mayıs ayında ülke genelinde 16, bu yıl ise aynı dönemde ise 30 kadının cinayete kurban gittiğini belirten Doğru, "Kadına, çocuğa yönelik şiddete geçit vermeyeceğini ilan eden AKP bildiğini okumaya devam ediyor. Soma'dan hiç ders almayan AKP şimdi de kadınların yasa taleplerini sadece dinlemekle yetiniyor. AKP kadınların yaşam hakkını savunan yasalar çıkartmadığı, A'dan Z'ye kendi diktatörlüğünü pekiştirecek adımlar attığı için kadın cinayetleri neredeyse iki kat arttı. Yeni yargı paketini gündemine alacak meclise son uyarımızdır; kadınlar için A'dan Z'ye koruma ve ceza istiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

TH (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)