AYDIN’da plakasız motosikletle kapkaç yaptıkları ileri sürülen iki şüpheliden Aykut Ö. (23) ensesinden tabancayla hafif şekilde yaralanarak, Alaattin S. (24) ise kovalamaca sonucu yakalandı. İki şüphelinin gözaltına alınması sırasında, bir polis memuru da bıçakla elinden yaralandı.
Aydın’da, son bir ay içinde aralarında Işıklı Kız Yurdu’nda kalan bir öğrencinin de bulunduğu 6 kişinin çantası, plakasız motosikletli kapkaççılar tarafından çalındı. Bunun üzerine polis, olaylarla ilgili araştırma başlatıp, kapkaçların sık yaşandığı bölgedeki plakasız motosikletleri takibe aldı. Polisler, bölgede plakasız motosikletler üzerine uygulama başlattı. Yapılan araştırma sonunda bir işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarından kapkaççıların kullandığı motosiklet belirlendi. Polis daha sonra motosikletteki 2 şüphelinin kimliğini tespit ettikten sonra operasyon için hareket geçti. Şüphelilerin kaldığı Acarlar Beldesi’ndeki evlerine operasyon düzenlendi. Saat 15.00 sıralarında Acarlar Beldesi’ne giden ekiplerden biri Osmanbükü Köy yolu üzerindeki şüphelinin motosikletini farkedip, 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayarak kaçan iki şüpheli ile polis arasında kovalamaca başladı. Yaklaşık 5 dakikalık kovalamacanın ardından yakalanacaklarını anlayan iki şüpheli, motosikleti terkedip, yaya olarak kaçmaya devam etmek isteyince yakalandı. Polis, şüphelilerden Alaatin S.’yi yere yatırdığı sırada diğer şüpheli Aykut Ö., iddiaya göre, cebindeki bıçakla polislerden birini elinden yaralayıp, yakındaki tarlaya doğru kaçmaya başladı. Yaralı polis memuru bir süre kovaladığı Aykut Ö.’nün peşinden iki el havaya uyarı ateşi etti. Ancak şüphelinin kaçmayı sürdürmesi üzerine ayaklarına doğru bir kez daha ateş etti. Seken kurşun Aykut Ö.’nün ensesine isabet etti. Yaralanan Aykut Ö., polisin çağırdığı ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aykut Ö.’nün sağlık durumunun iyi olduğu hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
ÇALDIKLARIYLA ESRAR ALMIŞLAR
İki şüphelinin polisteki sorguları devam ediyor. Şüphelilerin kapkaç yaptıkları kişilerin çantasındaki para ve sattıkları cep telefonu ve takı gibi çeşitli eşyalardan elde ettikleri paralarla esrar aldıkları öne sürüldü. İki şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.