BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları'nın kumsalında yoga eğitmeni Hüsnü Ünver tarafından verilmeye başlayan ücretsiz derslere tatilciler ve belde halkı ilgi gösteriyor.
Ayvalık Yoga Akademisi Eğitmeni Hüsnü Ünver, 'Doğru Nefes Doğru Yaşam' adıyla düzenlenen yoga eğitiminde, nefes kontrolünün önemini vurguladı. Ayvalık Yoga Akademisi Eğitmeni Hüsnü Ünver, şöyle dedi:
"İnsan bedeni üç ana unsurdan oluşur; maddi beden yani vücudumuz ve zihin, diğeri de ruhumuzdur. Bunların üçünün birleşimi insanı oluşturur. Beden kontrolünün yanı sıra ruh ve zihni de doğru yönetmek gerekir. Burada beden eğitimimizin yanı sıra zihin ve ruhumuzu kontrol ederek, kurslarımıza katılacaklara zinde bir bedenle hayata daha pozitif bakılabilecek eğitimi vermeye çalışıyoruz." 
Sarımsaklı'da 4 yıldan bu yana düzenledikleri eğitimlerde öğretmeye çalıştığı jimnastik hareketlerinin sadece bedeni iyileştirdiğini belirten Ünver, "Yoga bir anlamda bedeni yöneterek zihne ivme kazandırır. Yoga ile zihnin ve bedenin mükemmel uyumu yakalanır. Biz de 'Doğru Nefes Doğru Yaşam' parolasıyla, önce doğru nefes alınmasını öğreterek, çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi.
Her hafta çarşamba günleri 50'ye yakın vatandaş ise kendilerine verilen yoga eğitimleri için yoganın sosyal hayatta insanların birbirini sevmesini sağlayan önemli bir meditasyon olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Yoga insanların içindeki kin ve nefreti adeta silip atıyor. Hayata daha pozitif bakılmasını sağlıyor. İnsan bedenini tamamlayan zihin ve ruh eğitimini veren yoganın Ayvalık Belediyesi'nin öncülüğünde Sarımsaklı'da daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz."

FOTOĞRAFLI