Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİRLİ teknisyenler Murat Yalçın ve Tamer Yiğitoğlu, yakılan baz istasyonunu sökmek için gittikleri Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Dolunay Köyü'nde, PKK'lılar tarafından kaçırılmalarının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen kendilerinden haber alınamadı. İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ardından HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'den de çağrı geldi. Çözüm sürecinde hükümetin gerekli girişimleri yapmadığını, bu tür olaylarında yaz aylarında artabileceğini dile getiren Tuncel, "Askerler için hükümetten bir girişim gelmedi biz inİsiyatif kullanarak kurtardık. Teknisyenler için talep gelmedi. Ama onların da biran önce ailelerine kavuşmalarını temenni ederiz" dedi.
İzmir'de baz istasyonu kurulum şirketinde çalışan Murat Yalçın, Tamer Yiğitoğlu, Cevdet Anar ve Bayram Bürçün, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Dolunay Köyü'ne gitti. Burada, Diyarbakır'dan gelen 3 teknisyen ile buluşan Bürçün ve arkadaşları, geçen 23 Nisan'da köye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda daha önce yakılmış olan baz istasyonunu sökmek için çalışmaya başladı.
Bu sırada çalışanların yanına gelen silahlı iki kişi, onları etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki ağaçlık alana götürdü. Bir süre sonra 7 teknisyenin yanına bu kez PKK'lılar geldi. Yere yatırılan, elleri ve gözleri bağlanan teknisyenler, 8 saat bu şekilde sorgulandı. Teknisyenlerden 3'ü Diyarbakırlı 5'ini serbest bırakan teröristler, Murat Yalçın ve Tamer Yiğitoğlu'nu ise yanlarına alarak uzaklaştı. Gerek firma yetkililerinin İHD nezlinde yürüttükleri girişimlerin yanı sıra askerin bölgedeki aramalarından sonuç elde edilemedi. Teknisyenlerden 15 gündür haber alınamadı. Murat Yalçın ve Tamer Yiğitoğlu'nun İzmir'deki yakınları da, evlatlarının biran önce serbest bırakılmasını, gözyaşı dökerek dile getirdi.
TUNCEL DE ÇAĞRI YAPTI
İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin teknisyenlerin serbest bırakılmasına yönelik çağrısının ardından benzer bir çağrı da HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'den geldi. Çözüm sürecinde hükümetin gerekli girişimleri yapmadığını, bu tür olaylarında yaz aylarında artabileceğini dile getiren Tuncel, kaçırılan iki askerin de aldıkları inisiyatif üzerine milletvekilleri Sırrı Süreyyla Önder'in de aralarında bulunduğu heyet tarafından kurtarıldığını söyledi. Tuncel, "Askerler için hükümetten bize yönelik bir girişim, çağrı gelmedi biz inisiyatif kullanarak kurtardık. Teknisyenler için yine ne hükümetten ne de ailelerden bir tepki gelmedi. Haberlerden İHD'ye bir başvurunun olduğunu öğrendik. Ancak bizler de, teknisyenlerin, biran önce ailelerine kavuşmalarını temenni ederiz" dedi.

TY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)