GÜVENLİK GÜÇLERİNE SALDIRI: 3 YARALI
PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ı Bingöl ve Muş'a bağlayan karayolunu 3 ayrı noktada kesen ve müdahale eden güvenlik güçleriyle çatışan PKK'lılar bugün de bombalı saldırıda bulundu. Karayolunda kontrollü olarak sağlanan ulaşımın aksaması için PKK'lıların dün yolu kestiği bölgelerde önlem alan güvenlik güçlerine teröristler bugün saat 13.00 sıralarında bombalı ve havai fişekli saldırıda bulundu. Saldırıda 3 güvenlik görevlisi yaralandı.
Diyarbakır Valiliği'nin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın dünkü yol kesme eylemleri hatırlatılarak bugünkü saldırıyla ilgili şöyle denildi:
"24 Mayıs 2014 günü Diyarbakır- Bingöl ve Muş Karayolu Kocaköy- Duru, Hani-Lice, Lice-Kulp Karayolları arasında üç ayrı noktada, bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından 19.05 ten itibaren karayolu kesilerek trafiğe kapatılmaya teşebbüs edilmiş, güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahaleler neticesinde yol kontrollü olarak trafiğe açılmıştır. Diyarbakır-Bingöl ve Muş karayolunun trafiğe açılması çalışmaları kapsamında, 25 Mayıs 2014 günü saat 13.00 itibariyle güvenlik güçlerince yapılan müdahaleler sırasında, bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından atılan çivi ile desteklenmiş ses bombası, molotof bombası ve havai fişekler nedeniyle 3 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için kararlı çalışmalar devam etmekte olup, karayolunun trafiğe açılarak eylemleri gerçekleştiren sorumluların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."
BDP: HALKIMIZ OPERASYON BÖLGESİNE GİTSİN
BDP Diyarbakır İl Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise dünkü çatışmanın, güvenlik güçlerinin Lice- Hani kırsalında operasyon yapması nedeniyle çıktığı ileri sürüldü. Çatışma sonrasında Lice güzergahındaki yoları güvenlik güçlerinin birçok noktada kapattığı belirtilen BDP'nin açıklamasında, "Ayrıca bu sabah Lice- Hani arasında bulunan kırsal alanda geniş çaplı yeni bir operasyonun başlatıldı bilgisine ulaşmış bulunmaktayız" denildi. Halka, operasyon bölgesine gitmeleri çağrısı da yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Lice, Hani ve Kocaköy ilçe örgütlerimiz ve oradaki halkımız operasyon alanlarına yönelmişlerdir. Tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmasını, çözüm sürecini sabote edenlere karşı durmasını ve operasyon alanlarına gitmesinin gerektiğini belirtiyoruz. Ancak barış sürecinin böyle devam ettirebileceğinin altını çiziyoruz. Gerektiğinde halkımızla beraber operasyonlara karşı canlı kalkan olmaya da hazır olduğumuzun da tekrar altını çiziyoruz."

MT(GG/ESM)