AVRUPA’dan Yezidi inancındaki Kürtler’e yönelik PKK çizgisinde yayın yapan Çıra TV’deki bir çalışanın kanal yöneticilerinin bilgisi dışında program yayınlandı. Kanalın Ezidi değerleri, hak ve geleneklerine aykırı yayın yaptığı belirtilen program üzerine Çıra TV, açıklama yaparak bunun korsanvari biçimde ekrana getirildiğini bildirdi.
Günün belli saatlerinde uydu aracılığı ile yayın yapan Çıra TV’de adı açıklanmayan bir çalışanın 2 Aralık Pazartesi günü yayın prosüdürlerine uymayan bir program yayınlanırken kanal yöneticilerine ilişkin ithamlarda bulunulduğu açıklandı. Programda Çıra TV’nin Ezdi Cemaati Şeyhadi’den uzaklaştırmaya çalıştığı, bazı çalışanların ezdi değerlerini, hak ve geleneklerini ortadan kaldırmaya çalıştığı belirtildi.
Çıra TV adına bugün yapılan ve internetteki çeşitli Kürt sitelerinde yer alan açıklamada, programın ‘Korsanvari’ biçimde yayınlandığı, kanalın yayın politikasına karşı düşmanca tutumlar içinde olan bazı çevrelerin de buna alet olarak karalama kampanyaları başlattığı belirtildi. Açıklamada, “Bu çevreler bu programı sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayarak karşı bir propagandaya başlamışlardır. Bütün bunlar televizyonumuza yönelik bir karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. Programı yapan da bunu sosyal paylaşım sayfalarında yayınlayanlar da aynı şeye hizmet ederek Ezdi toplumumuzun değerlerini aşağılamaya çalışmış ve rahatsızlıklara yol açmıştır” denildi. Açıklamada kanalın Ezidi dini inançları, kültür ve yaşam felsefesi çerçevesinde yayın yapmaya devam ettiği belirtildi. (İD)