PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında kullandığı 'haşhaşi' kelimesinin Alevileri üzdüğünü söyleyerek, "Hasan Sabbah, özünde eşitlikçi, adaletçi o günün koşullarında çağdaş bir insandır. Ve Anadolu Alevi kültürünün de temelini oluşturan İmam Caferi Sadık'ın oğlu İsmaililik tarikatının da uzantısıdır" dedi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan, dernek binasın açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde konuşmalarında dile getirdiği, 'haşhaşi' kelimesinin Alevileri üzdüğünü söyleyen Erkan şunları söyledi:
"Sayın Başbakan'ın 'haşhaşiler' diyerek Gülen cemaatine yönelik kullandığı kelime ve Gülen cemaati köşe yazarlarının haşhaşilere yönelik iftiraları devam etmektedir. Bu biz Alevileri üzmektedir. Gerekçesi olarak da, 'uyuşturucu ve haşhaş kullanan' kişi anlamına gelen söz, özünde Hasan Sabbah'a yönelik kullanılmıştır. Hasan Sabbah, Alamut kalesinin komutanıdır. 1034-1124 yılları arasında yaşamış olan Hasan Sabbah, özünde eşitlikçi, adaletçi o günün koşullarında çağdaş bir insandır. Ve Anadolu Alevi kültürünün de temelini oluşturan İmam Caferi Sadık'ın oğlu İsmaililik tarikatının da uzantısıdır. Bu yapıdan kaynaklı olarak Aleviler'e yönelik yüz yıllardır atılan iftiranın başka bir versiyonu son günlerde devam etmektedir. Ama özünde Hasan Sabbah'ın böyle bir kişi olmadığı ve suikastlar yerine o dönem içerisinde ki binlerce suikast, eylem insan katledilmesine rağmen yüzü bulmayan eylemiyle Hasan Sabbah'a yönelik böyle bir kelime kullanılması biz Aleviler'i incitmektedir."
Erkan, Başbakan Erdoğan'dan birleştirici, bütünleştirici yaklaşım beklediklerini söyledi.