BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreni için gideceği ve 14 yıl önce 4 ay 10 gün hapis yattığı Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde kapalı cezaevini ziyaret etmesi bekleniyor. Bu nedenle ilçede kaldırımlar boyanırken, cezaevi ve çevresinde düzenleme yapılıyor. Başbakanın cezaevinde bulunduğu sürede başgardiyanlık yapan ve emekli olan 51 yaşındaki Necmi Polat, Erdoğan’ın o dönem yoğun ziyaretçileri olduğunu, kalan zamanlarda ise kitap okuyarak vakit geçirdiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 Aralık Cuma gününden itibaren Trakya turuna çıkacak. Toplu açılış törenleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde mitingler yapacak olan Başbakan Erdoğan’ın gelişi en çok, 1999 yılında 4 ay 10 gün hapis cezasını çektiği Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde heyecan yarattı. 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığı tarafından 'halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' gerekçesiyle 4 ay 10 gün hapis cezası almış, bu süreyi Pınarhisar Cezaevinde geçirmişti. Başbakan Erdoğan’ın geleceği duyurulan ilçede, çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı. 10 bin 800 nüfuslu ilçenin CHP’li belediyesi kaldırımları boyarken, cezaevi giden yollarda çevre temizliği yapmaya başladı. Özel İdare ekipleri ise cezaevinin karşısında bulunan ilçe stadına helikopterle inmesi beklenen Başbakan Erdoğan için yollar yaparak çevre düzenlemesine katkıda bulundu.
BAŞGARDİYANI ANILARINI ANLATTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar’a gelecek olması ilçe halkını da heyecanlandırdı. Sokaklar parti bayrakları ve Erdoğan posterleriyle donatılırken, cezaevinin 14 yıl önceki başgardiyanı 51 yaşındaki Başgardiyan Necmi Polat, fotoğraf albümlerine bakarak eski anılarını anlattı. Başbakan Erdoğan’ın tutuklu olduğu dönemde cezaevinin başgardiyanı olduğunu ve 2009 yılında emekli olduğunu kaydeden Polat şunları söyledi: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemize geleceğini duyduk ve çok mutlu olduk. Kendisi burada tutukluyken ben başgardiyan olarak görev yapıyordum. Sayın Erdoğan o dönem Hasan Yeşildağ ile birlikte aynı koğuşta kalıyordu. Çok sık önemli kişiler ziyaretlerine gelirdi. Bunun dışında kitap okuyarak vakit geçirirdi. Arta kalan zamanlarda çok sohbet etme imkanımız olurdu. Bu sürelerde her zaman memleket meselelerinden bahsederdi. O dönem koalisyon hükümeti vardı. Televizyonda haberleri izler, memleket üzerine konuşmalar yapardık. Diğer kalan mahkumlarla çok ilginirdi, konuşurdu. Çıkış anını da hatırlıyorum. Kendini tahliye ederken, bizde alışmıştık, kendisine üzülerek tahliye ettik."
BEN BAŞBAKAN OLACAĞINI TAHMİN EDİYORDUM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için o dönem ‘muhtar bile olamaz’ dendiğini hatırlatan emekli başgardiyan Necmi Polat, "Görevimiz dışında sohbet ettiğimiz çok zaman olurdu, hatta kendi sıkıntılarımızı bile ona anlatırdık. Gelen ziyaretçilerden, ilgiden onun ilerde başbakan olacağını hissettiğimi samimi olarak söyleyebilirim" dedi.